19 Октомври, 2021 07:50 2 824 13

Бивш общински съветник във Вeлико Търново е обвиняем за купуване на гласове

  • велико търново-
  • водолей-
  • купуване на гласове

При полицейска операция на 8 юли във Водолей срещу търговията на гласове семейството на кметицата повече от 8 часа не допусна полицията в дома си

Бивш общински съветник във Вeлико Търново е обвиняем за купуване на гласове - 1
Снимка: БГНЕС

Бивш общински съветник във Велико Търново е привлечен като обвиняем за купуване на гласове за изборите на 11 юли. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“, съобщи БНР.

Обвинението за нарушаване на изборното законодателство е повдигнато срещу 54-годишния Илия Велков, бивш общински съветник, крупен земеделски производител и съпруг на кметицата на село Водолей Антоанета Тодорова.

Велков е дал по 30 лв. на двама души от Водолей, с цел да ги склони да упражнят правото си на глас за определена политическа партия на 11 юли, потвърдиха от Районната прокуратура във Велико Търново.

При полицейска операция на 8 юли във Водолей срещу търговията на гласове семейството на кметицата повече от 8 часа не допусна полицията в дома си.

При последвалото претърсване са били открити и иззети и над 30 незаконно притежавани патрона, за което също е повдигнато обвинение на Велков. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАС

    19 5 Отговор
    ГЕРБ масово купуват гласове. Имат схема във всяка комисия техен човек отбелязва кой от ТЕХНИТЕ хора е минал да гласува, който не е гласувал получава съобщение към края на изборния ден да се задейства.

    Коментиран от #6, #12

  • 2 Там

    14 3 Отговор
    има ли българи ? А иначе такива като него са из цяла България и всички местни прекрасно си ги знаят !
  • 3 вижда се

    9 2 Отговор
    В затвора за 10 год. Голяма скръндза тоз бизнесмен .Ако им беше дал по 100лв. нямаше да има проблем.

    Коментиран от #13

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    13 0 Отговор
    Някой да ти обещае 100лв и да ти ги даде е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ‼️ Някой да ти обещае 1000лв пенсия и да НЕ ти я даде е ... ПОЛИТИКА ‼️
  • 5 Механик

    7 1 Отговор
    МА така да споменете закоя мафия е купувал гласове, няма, нали?!
    И предните години беше така. Обявявт хванати, ама за кого са купували,не се споменава. И като минат изборите и край. НЯма виновни и се замълчава.
  • 6 Само да попитам

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАС":

    Къде прочетохте ГЕРБ?Не,че не е възможен вариянт,но иначе си е внушение.
  • 7 Ахахаа

    1 4 Отговор
    Това за комисиите и отбелязването е голям тъпизъм. Как ще те контролират за кой гласуваш, това е невъзможно. Хвърлени пари на вятъра, това не е купуване а пилеене. Никой не може да докаже, че като ми е дал 50лв. и аз съм гласувал за него.
  • 8 Иван Грозни

    4 1 Отговор
    Никакви съмнения, че е станала кметица по този начин. А после може и депутат.
  • 9 Дпс

    1 0 Отговор
    Активния въглен купуваше за ДПС.99% в това село са църни.
  • 10 Фактъ

    3 1 Отговор
    Местните са ги издали . За 30 лв. вече никой не гласува , но този понеже е стиснат са го изпяли . Тези , които гласуват платено не се интересуват от партии , а от парите .
  • 11 За протокола

    3 0 Отговор
    Когато преди време сестра Галева плати предизборно тока на няколко села в Кюстендилско, това не беше купуване на гласове, а социална помощ, нали.
    Ако обещая на този и онзи "да го устроя" ако гласува за мен и след изборите ги настаня на топли, хубави и доходни местенца, а в допълнение си затварям очите за някои "дребни" прегрешения, това не е купуване, а прокарване на политическата линия на партията, нали.
    Политиците трябва да бъдат озаптени и да им се отнеме възможността да бърникат с мръсните си ръчички в държавната администрация. Тя трябва да е деполитизирана и съставена само от професионалисти. Все пак политиците са като шофьори на такси, които трябва да закарат тези, които им плащат от точка А до точка Б, без да бърникат по двигателя и колата. Само карат там, КЪДЕТО ИМ СЕ КАЖЕ. Хората определят КОЙ и КЪДЕ да ги закара, а не шофьора.
    Не мога да си представя някой да седна в такси и шофьора да реши къде кога и как да го закара, от къде да заобикаля и т.н., а ние си оставяме сульо и пульо да ни "вози", като много са дори без книжки, и да определят целия ни живот. И не само нашия, а и този на децата ни.
  • 12 Успех

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАС":

    Браво Рашков Сега герб вместо 840 хил ще бъдат 839 998 гласа Ти за първи път ще разбиеш герб с спаси милиони лв които се раздавать в село водолеи Може би трябва да се информира прокорора на ЕС
  • 13 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "вижда се":

    В това село се раздават милиони преди избори В двора на ткзс има списаци на 4 бригади и 5 звена След всички избори на димитров ден правят веселба / събор с печёно месо - от къде пари Това са пари които се раздават от герб