6 Ноември, 2021 05:15 4 395 13

"Майстори", изнудвали възрастни хора, остават в ареста

  • измамници-
  • изнудвачи-
  • русе-
  • арест-
  • майстори-
  • ремонт-
  • възрастни хора

Безработните В.В. и И.С. набелязвали жертвите си в малки населени места. Предлагали ремонт на покривите на къщите им и договаряли цена. Започвали „работа“, след което умножавали първоначално договорените суми

"Майстори", изнудвали възрастни хора, остават в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност двама русенци за изнудване на възрастни хора със заплахи за убийство, заплахи за палеж и физическо насилие. Те бяха арестувани на 3 ноември при специализирана полицейска операция на служители от ТСБОП - Русе под надзора на прокурор от Специализирана прокуратура.

При разследването у тях са намерени договори за ремонтни дейности с хора от региона и значителна сума в евро и лева.

Според събраните доказателства, безработните В.В. и И.С. набелязвали жертвите си сред самотно живеещи възрастни хора в малки населени места. Предлагали ремонт на покривите на къщите им и договаряли цена. Започвали „работа“, след което умножавали първоначално договорените суми.

Ако хората отказвали да платят, били заплашвани, че ще убият тях и техни близки, ще запалят къщите им. Спрямо някои от изнудваните било упражнено и физическо насилие.

По тази схема двамата обвиняеми принудили възрастно семейство да им предаде 5500 лв. – с 4000 лв. над първоначално договорените 1500 лв. Със смъртни заплахи и побой над възрастната жена те поискали да им бъдат дадени още 2500 лв., заставили жертвите си да поискат по телефона от сина си още 1500 лв. за „спешен ремонт на покрива“ - в противен случай щели да го отвлекат и да го убият. Мъжът, който живеел в друго населено място, изтеглил кредит. Когато пристигнал пред къщата, „майсторите“ го чакали там, взели парите и си тръгнали.

По същата схема двамата обвиняеми получили от друго възрастно семейство общо 12 000 лева. Разследват се и други случаи на изнудвания в Русенско, за които има данни, че са извършени от тях.

С определение на Специализирания наказателен съд от днес на В.В. и И.С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бени

    47 2 Отговор
    Цигански номера ти ги питаш колко ще струва ония казват ще се оправим накрая, искат пари предварително и после не може да ги намериш да работят идват когато им в кеф, а то времето не чака почва да вали...

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бени":

    който им се връзва, гори.
  • 3 Троянеца

    42 1 Отговор
    Един такъв направо го направих инвалид. Ходя всяка седмица да му нося лекарствата защото няма кой друг. Дядото ми се обади да съм донесъл 2000 хиляди лева, понеже иначе щели да му запалят къщата и той да изгори жив вътре.
  • 4 Същите номера като на мутрата от Банкя

    30 4 Отговор
    Управлявала България 13 години. Ето това е правил бившият премиер на Република България. Същия. А тия трябва да бъдат разчекнати за по 20 години в панделата и да слагат покриви катожническата!
  • 5 Варненско

    37 1 Отговор
    Препитават се с изнудване и заплахи от много години безработни бригади от селата Каменар , Игнатиево и Въглен . Не допускайте такива дори в дворовете за разговор. Най вече тези с два улука под мишницата . Оглеждат какво е останало за крадене , а ако се хванеш на ниската цена се получава горното от статията.

    Коментиран от #9

  • 6 Фен на копейкин ш.ч.и.к.ия.т.а.

    2 14 Отговор
    Браво
  • 7 Мюмюн

    2 11 Отговор
    Сига...то и ас сам майстур, ама ни са хваля и ни придлагам ослугити си на секи. Туй казани мазани за ракиа кошуве ут ракита пустелки патеки килими ги прая сас варзани учи. Идат тука у махалата разни мющерии дранчат на званеца углеждат са да ни са им нахварли Мурджо-песът ми де, и ми викат:айди бай Мюмюне-саками да ни напрайш покрива! Харабия викам-утивам сас идни мои аркадаши, бригада нов дом ни викат тука....прайм кот прайм и взимами парете. Посли чи течал покрива и утгоре надничали звиздити - кой гу е.б.е важнуту е ваздух и прустранству да има . Хеле сига полочих порачка за казан за ракиа ут бакингамскиа двурец- онуй дарту плашило искало да шора сливува ракиа-ша я уредим бе.
  • 8 Столичанин

    26 2 Отговор
    Никакъв контакт с цигани. На мой приятел му задигнаха инстументите
  • 9 Знам

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варненско":

    Особено от Камененар са най-гадните . Въобще не ги допускам . А и заплахите не ме трогват. И ако им откажеш също са зли ,обаче един път как си изпатиха. Заплашват не подходящия човек моя комшийка, е тя е апелативен прокурор. Бързо се изнизаха. А в Игнатиево повечето са джепчии .

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 У Каменар

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Знам":

    не беше ли Националнята Академия по Джебчийство и Клептомански Изкуства?
  • 12 У Слънчево

    4 1 Отговор
    Град е вече Игнатиево точно поради Академията . А с. Слънчево е неговият квартал и малката аула е там. Единственото което е спорно хубаво е ,че още навремето извеза всички по-бели и русоляви женски бебета от " Майчин дом " . Верно ,за да ги обучат и да не си личат какво висше образование са взели ,но пък закона им е позволил . А може би и финансиите . То да не е като на една заплата да си .
  • 13 Актерс

    0 0 Отговор
    Фирма, първоначално регистрирана в София, това лято получи 33982 (тридесет и три ХИЛЯДИ деветстотин осемдесет и два) лева авансови банкови преводи на общи пари от домоуправителя на Етажна собственост, потроши покрива и остави дъждовете да пълнят апартаментите отдолу, след което смени адреса си в Плевенско и подаде искане до Плевенския Окръжен съд за обявяване в несъстоятелност...
    Определено става въпрос за техниката "Дай да им смъкнем едни пари". Кой/коИ играят една игра с фирмата - това е работа на Прокуратурата, домоуправителят обаче ОТКАЗВА да подаде Тъжба (?!?). Защо ли, НАИСТИНА?????