Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 15:46 3 062 10

Акция заради канабис в Петричко

  • акция-
  • петрич-
  • наркотични вещества-
  • канабис

До момента са запечатани три склада в района

Акция заради канабис в Петричко - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Операция "Медицински канабис" в Петричко започна МВР. До този момент са запечатани три склада в района, предстои да стане ясно дали наистина наркотичното растение се отглежда за медицински цели.

Операцията започна с обиск на склад в село Ръждак, в който бяха открити 10 тона канабис, както и на склад в Промишлената зона на Петрич.

Акцията започва след сигнал, че в района мирише на канабис. Полицейските служители са констатирали, че в хале с площ около 1 дка има оставени да се сушат растения от рода на канабиса.

В помещения в с. Ръждак са намерени 56 пластмасови бидона с вместимост от 220 литра, който са пълни с канабисови растения. Образувано е досъдебното производство, предстои вземане на представителни проби от растенията, за да се установи каква е целта на отглеждането им.

Собственикът на помещенията е предоставил разрешение от Министерството на земеделието и храните. В хода на операцията е запечатан още един склад, очаква се разрешение от прокуратурата за последващи действия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    16 3 Отговор
    Ами полицията да провери,дали канабиса отговаря на изискванията и количествата за мед.цели и да проследи пътя до корумпираното турско министерство на земеделието!
  • 2 Сатана

    9 3 Отговор
    Явно в Петричко още се колебаят да гласуват за измамниците ОП ПП—Прокопиев Плаща и спретнаха наказателна акция в региона.
  • 3 МЪЛНИЯ!!!!

    8 4 Отговор
    ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ! ФАТМАКА И 12-те КЕНЕФА ГОТОВИ С...228 НЕЛИЦЕНЗИРАНИ МАШИНИ ДА "ГЛАСУВАТ" ЗА ДЕБИЛА!
    ВЕРОЯТНО И МАШИНИТЕ В ЧУЖБИНА СА..МЕНТЕ!
    ОСТАВКА И СЪД ЗА "ПОЧТЕНИТЕ" ФАЛШИФИКАТОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    9 1 Отговор
    Вижте там до Марикостиново отстрани в ниското ! Само жумел берат и го мешат с холандеца !
  • 5 Миризлив пор

    14 2 Отговор
    Само не мога да разбера, министерството на земеделието дава разрешени да се отглежда при определени условия за определени цели. Министерство на вътрешните работи би трябвало да знае къде се отглежда и да следа "да не се отклонява" част от продукцията. От статията разбирам, че полицаите не са знаели и са действали все едно ловят наркопроизводители, запечатват всичко пък ако се прецака реколтата голяма работа така ли? Кой ще покрие загубите на производителя?
  • 6 Обесен Язовец

    19 1 Отговор
    Да легализират това растение, както алкохола, и цигарите та всички да мирнем. Стига с този монопол. Едни могат да го гледат, други не. Едни да се лекуват други да си павкат. Аз алкохол на сила на никого не сипвам в устата! Цирозата и рака на белите дробове не съм ги създал в лабораторни условия!
  • 7 ЗАТВОРИТЕ И СЪДЪ И ПРОКУРАТУРАТА

    8 1 Отговор
    ША ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА 99 ПРОЦЕНТА ОТ ПАНДИЗА Е ПЪЛЕН С ТАКИВА И ПИЯНИ ШОФЬОРИ. КРАДЦИТЕ ОТ ПАРЛАМА МЕНТА НЯМА ДА ГИ ВИДИШ ТАМ....
  • 8 И как така

    4 2 Отговор
    МВР не знае, къде се призвежда канабис за медицински цели?! Министерствата нямат никаква връзка по между си. И защо се запечатва? Защо няма проба на краен продукт? Кой докара тази държава до пълен абсурд? Ние сме в първобитно общество!
  • 9 Дон Курлеоне

    1 1 Отговор
    В ОРАНЖЕРИИТЕ СЕ ВЛАЗЯ САМО СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ И КАЛЦУНИ. КАПИШ!!!
  • 10 слиен

    1 1 Отговор
    оставете билката миндери