Last news in Fakti

11 Април, 2013 18:42 2 115 2

Разкриха незаконен лихвар

  • незаконен-
  • лихвар-
  • разкриха

Задържан е 39-годишният Тодор Василев, занимавал се с незаконно лихварство. Криминалисти на ОДМВР-Шумен предприели разследването след получен сигнал в края на миналата седмица за осъществени незаконни финансови сделки на територията на шуменското село Илия Блъсков.

Вчера те извършили претърсвания в две жилища на 39-годишния Тодор от Шумен.  Там  попаднали на 15 банкови карти с приложени към тях ПИН кодове, за част от които разследващите установили, че били използвани от шуменеца. Иззети са и списъци с имена, изписани четирицифрени числа /вероятно ПИН-кодове/ и телефонни номера, както и парична сума в размер на 2 450 лева. До настоящия момент са установени над десетима свидетели. Според първоначалните данни шуменецът подбирал „клиентите“ си сред пенсионери и социално слаби, отпускал им суми в порядъка на 300 до 500 лева срещу 2-процентна месечна лихва, и прибирал дебитните им карти. Понякога начислявал и лихва на лихвата, като така борчовете нараствали прогресивно. Тодор започнал да се занимава с лихварство преди 3 години. При обиските са открити около 150 литра наливен алкохол, който е иззет и оставен за съхранение в агенция “Митници”.

„Нямаме данни да е заплашвал хората или да е използвал сила“, каза прокурор Куздов от Шумен. Василев  бил безработен и с чисто досие.
След 24-часовата мярка за задържане  Тодор е освободен с мярка “подписка”. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата по изясняването му продължава, назначена е счетоводна експертиза, продължават и разпитите на свидетели.
.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми да

    0 0 Отговор
    Тъпана.и. Сега като са го издали да ги питам следващия месец от къде ще вземат заем и кому к..а ще ядат без пари.
  • 2 никоя

    0 0 Отговор
    може човека да е лихвар ,що да не е