21 Декември, 2021 17:14 1 157 5

СГП предяви обвинение на управителя на Фондация „Хелп Карма“

  • софийска градска прокуратура-
  • обвинение-
  • управителя-
  • хелп карма

При разпита на К. К. като обвиняем,  същият се е възползвал от правото си да не дава обяснения 

СГП предяви обвинение на управителя на Фондация „Хелп Карма“ - 1
Снимка: БГНЕС

Следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура (СГП) предяви днес обвинение за длъжностно присвояване на К. К. - управител и председател на управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“.
За предявяване на обвинението К. К. се яви заедно с упълномощен защитник. Постановлението за привличане в качеството на обвиняем беше предявено на К. К. и неговия защитник от водещия разследването следовател след разясняване на правата му по НПК.
При разпита на К. К. като обвиняем, същият се е възползвал от правото си да не дава обяснения.
Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.
В хода му са извършени множество действия и е събран голям по обем доказателствен материал, разпитани са десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица, като част от ревизиите са приключени, от други резултатите все още се очаква да бъдат предоставени на прокуратурата. По мотивирани искания на СГП съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на разследване документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.
Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    9 1 Отговор
    И пет години ще се мотате ,като на шестата ще кажете , че е невинен ,срещу куфар с пари !!
  • 2 геноцид

    5 0 Отговор
    "Обвинение за длъжностно присвояване беше повдигнато днес на управителя и председател на Управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“ Константин Кръстев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата." Преди 4 дни с подробности , днес К.К. , какво го криете крадеца ........
  • 3 Истина е

    8 0 Отговор
    Защо не пишете ,че е свързан с фирма за събиране на предстрочени дългове ,че е със кредисимо?? . Една лъжлива обширна псевдофинансова фирма .

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само да попитам

    0 0 Отговор
    Тия не бяха ли спонсорите на ДБ?