Last news in Fakti

5 Януари, 2022 09:30 3 264 11

Отмъкнаха злато за 10 000 лв. от апартамент в София

  • обир-
  • злато-
  • оборище

Според потърпевшите крадците са използвали металдетектор

Отмъкнаха злато за 10 000 лв. от апартамент в София - 1
Кадър Нова тв

Жилищните обири в столичния район Оборище продължават. При последната кражба крадците са отмъкнали златото и среброто на семейство, което е било извън София по време на празниците. Откраднaтотo е на стойност около 10 000 лв. Според собствениците на апартамента бижутата са намерени с металдетектор, защото са били скрити много добре. След като прибрали ценностите, крадците изчистили стъпките от обувките си с препарат и оставили отворени прозорците, съобщи Нова ТВ.

„Предполагам, че обирът е извършен точно на Нова година. Интересното е, че всичко е прибрано и изчистено. Дори миришеше на препарат. Беше търсено само на местата, където се намираха бижутата. Обирджиите са работили доста прецизно и са стояли много време в дома ни. Нямаше нищо счупено. Не са взели никаква друга техника. На прозореца на спалнята има отпечатък и извършителите се издирват”, разказа потърпевшата Ина Николова.

Жителите на квартала призоваха за повече полицейско присъствие в района.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Грозни

    15 12 Отговор
    Злато и пари в чекмеджета. Злато и пари в апартаменти. Защо не са в трезорите на банките? Защото трябва да се докаже произхода им. А той май е ясен - от герберска далаверка пре последните години.
  • 2 За един

    13 0 Отговор
    много , за друг нищо !
  • 3 Последния Софиянец

    20 2 Отговор
    А може и да е вътрешна работа щом знаят местата и не са ровили.
  • 4 Бойко Разбойко

    22 3 Отговор
    Аз затова имам пищов на шкафчето.

    Коментиран от #10

  • 5 софиянец

    6 4 Отговор
    Даа, бандюгите стават все по-учЕни. Читав метал детектор с дискриминация на благородни метали може да се купи от алиекспрес за под 500 лв и както се вижда, избива парите при първата "работа".
    Крийте златото в метални кутии близо до арматурата на бетон, на места, които привидно са неудобни за достъп - примерно зад масивен гардероб, който трябва да бъде преместен.

    Коментиран от #6

  • 6 Баба Вуна

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "софиянец":

    Аз има няколко пендара и съм ги скрила в една торбичка във външния клозет, нека да ровят там да ги видим.
  • 7 ФюзелаЖ

    18 1 Отговор
    Тези са много глупави ! Да бяха отишли в ПРАВИЛНОТО жилище със стаята с ЧЕКМЕДЖЕТАТА . Тагава щяха да имат добър улов ! Явно не са гледали новините.
  • 8 сигрно

    12 1 Отговор
    Ако решат да отмъкват от зайчарника , крадците трябва да ходят с фадрома и белаз !!
  • 9 ААА не така

    14 1 Отговор
    Сега крадците трябва да си пазят краденото , че ББ и Шайката му обичат да си вземат наготово !
  • 10 ФюзелаЖ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко Разбойко":

    А презерватива на шкафа за какво ти е ? Да не таковаш с......200 ?
  • 11 Мюмюн

    0 0 Отговор
    Тай ли била рабутата....чи аз тугава да коповам идин такав миталдитектур и да мятам жилязуту сас негу. Що паре ша напрая...утделну аку набарам загубену злату срибро паладий маладий титан митан ша има паре за кайве и цигаре. Как ни сам са сетил утпреди...брях-килипир