Last news in Fakti

23 Април, 2013 16:02 1 985 0

25 килограма хероин задържани при международна операция (Видео)

  • хероин-
  • операция
25 килограма хероин задържани при международна операция (Видео) - 1
Снимка и видео: МВР

25 килограма хероин са конфискувани при международна полицейска операция, съобщиха от МВР. Съвместните действия на служители на ГДБОП, Агенция „Митници“ и румънската служба за борба с наркотрафика са проведени под наблюдението на Върховната касационна прокуратура.

Международна полицейска операция за пресичане на канал за трафик на наркотични вещества бе проведена на територията на Румъния. В акцията, реализирана под координацията на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа /SELEC/ в Букурещ, са участвали служители на отдел „Наркотици“ на ГДБОП – МВР, Агенция „Митници“ и румънската служба за борба с наркотрафика. Действията са осъществени под наблюдението на Върховната касационна прокуратура.

В хода на съвместното разследване е установено, че румънски и албански граждани участват в канал за трафик на хероин от Турция през България за страни от Западна Европа. Координираните действия по задържане на групата са предприети, след като е изяснено, че се подготвя пренасянето на голямо количество от наркотичното вещество.

Международните полицейски действия са осъществени на територията на Румъния. В рамките на операцията са задържани общо шестима души от албански и румънски произход.

При извършен обиск на микробус Volkswagen Transporter, управляван от румънски гражданин, във фабричните кухини са открити 50 пакета с кафяво прахообразно вещество. Количеството е реагирало на хероин при полевия наркотест.

Общото тегло на задържания хероин е 25 килограма. Изяснено е, че пратката е била предназначена за Германия.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА