Last news in Fakti

26 Януари, 2022 18:55 1 794 2

СГП поема разследването за смъртта на 17-годишната Алекс, блъсната от автобус

  • сгп-
  • алекс-
  • блъсната-
  • автобус-
  • разследване

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, казват от прокуратурата

СГП поема разследването за смъртта на 17-годишната Алекс, блъсната от автобус  - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура поема разследването за смъртта на 17-годишната Алекс, блъсната от автобус
Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, казват от СГП

Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провеждат активни действия по разследване на пътнотранспортно произшествие, настъпило на 21.01.2022 г. в гр. София на бул. „Царица Йоанна“, при което автобус е блъснал 17-годишната А. Н. Момичето било незабавно настанено в „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ и с опасност за живота.
Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ, на 24.01.2022 г. пострадалата починала. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на А. Н.
Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП с оглед събрани доказателства за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1 НК. Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.
Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.
Установено е, че водачът на автобуса не е употребил алкохол.
Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие.
Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стар келеш

    3 3 Отговор
    Много бих искал да дадат гласност дали шофьора е дал положителна проба за наличието на амфетамини в кръвта? Имам съсед, 81 набор, който работи в Столичен градски транспорт и редовно шмърка, пафка трева е дори се е хвалил как ако го накарат да дава урина за проба ще донесе от детето на сестра си за да не даде положителна проба.
  • 2 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    7 0 Отговор
    БОГ да прости ДЕТЕТО
    МИР НА ДУШАТА и