Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 15:23 2 207 11

Митничари задържаха бразилец на летище София, в куфара му открити над 2 кила кокаин

  • митничари-
  • бразилец-
  • летище софия-
  • кокаин-
  • куфар

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират пътника за проверка и след сканиране на багажа му установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети

Митничари задържаха бразилец на летище София, в куфара му открити над 2 кила кокаин  - 1
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж на пътник, съобщиха от Агенция "Митници". Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 7 февруари, на Летище София от Сао Пауло, Бразилия, транзит през Доха до София с полет на Катарските авиолинии, информират от Dariknews.bg.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират пътника за проверка и след сканиране на багажа му установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети.
Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2.135 кг. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност. В санкционната част на тази норма, законодателя е предвидил наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 години.
Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на постоянна мярка - постоянно задържане спрямо 44-годишния бразилски гражданин.

Съдът прие мотивите на прокуратурата, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, както и високата степен на обществена опасност на деянието.

Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се пише

    6 0 Отговор
    Намерили са 2 кила кокаин.
    Джурналисти.....
  • 2 Weekend

    5 3 Отговор
    В какво ще го обвинят?? Той не внася в страната нищо, защото е транзитен пътник и си изчаква другия полет! В точката пристигане ще реши, дали да ги декларира! Има разлика между транзит на летище и такъв по суша!
  • 3 Uskkooo

    8 0 Отговор
    Това да не са ония куфари на Гълъбин??

    Коментиран от #8

  • 4 Лелче, килата са на пазара

    4 1 Отговор
    Тук трябва да се пише правилно, неграмотници.

    Коментиран от #9

  • 5 адаша

    5 0 Отговор
    Ами то и един наш спортист го пипнаха в Бразилия, а този може да е футболист и да идва на проби в "Лудогорец". Размяна на спортисти...
  • 6 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Пуснете го човека, куриер е на Боевски!
  • 7 боко

    3 1 Отговор
    Брендо не го е предупредил,че мутрата не е във властта
  • 8 vasik atanasova

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Uskkooo":

    А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ Е ГЪЛЪБИН

    Коментиран от #10

  • 9 Кочо-паланцата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лелче, килата са на пазара":

    Ми де да знае тая буля с капелата ...Тя на "гражданка " се праи...Не съм я зървал край сергията ,със сигурнаст сама си копа у градината доматити :)))
  • 10 Орлин Соколов

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "vasik atanasova":

    Гълъбин не го зная на къде е отлетял, ама още си спомням неговата "гълъбица" - жена му ... що сълзи изрони във всякакви предавания ...Ниагарския водопад - ряпа да лапа . Цял телевизор ми изгоря тогава - даде на "късо" от влага :)))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.