Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 14:51 1 494 11

Съдът постанови: Кметицата на „Красно село“ е в конфликт на интереси

  • кмет-
  • красно село-
  • росина станиславова-
  • конфликт на интереси

В съда отлежава още дело на Станиславова срещу КПКОНПИ – пак за конфликт на интереси. Комисията я обвинява, че се е назначила сама за  ръководител на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Съдът постанови: Кметицата на „Красно село“ е в конфликт на интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Скандалната кметица на района Росина Станиславова скоро може да се сбогува с поста си, след като на 15 февруари софийският административен съд постанови, че е тя е в конфликт на интереси.

Според магистратите Станиславова е виновна, че е сключила договор с дъщеря си по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- Компонент 3“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“.

Санкцията от КПКОПНИ, която е потвърдена с вчерашното решение на съда, е 5 000 лв. и връщане на неправомерно взетите хонорари от дъщеря ѝ.

В случай, че тя обжалва и ВАС потвърди това решение, градоначалничката е длъжна да освободи поста си.

В съда отлежава още дело на Станиславова срещу КПКОНПИ – пак за конфликт на интереси. Комисията я обвинява, че се е назначила сама за ръководител на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и си е платила хонорар от близо 10 бона за това.

Очаква се и тази жалба на Станиславова да бъде отхвърлена.

Скандалната Станиславова нашумя през последната година след като успя да настрои целия район срещу себе си. Живущите в „Красно село“ дори излязоха на протест срещу нея. Те я обвиняват, че районът се разпада, няма нови проекти за развитие, няма теми за обществено обсъждане. Станиславова е спряла всички срещи с хората. Това важи и за бизнеса, чийто проекти се спират без обяснение, а срещите се отказват.

Липсата на нормално работещо улично осветление в междублоковите пространства и на повечето вътрешноквартални улици в „Красно село“ превръщат вечер прибирането на хората по домовете им в истинско премеждие. В трагично състояние са и все по-намаляващите зелени площи в района.

Докато хората се бунтуват, правораздаващите органи не спят и продължават да уличават Станиславова в корупция и шуробаджанащина.
Само преди два месеца Антикорупционната комисия удари кметицата с трето решение, този път за корупция. Обвинението вече е в ръцете на прокуратурата.

Заради проверката служители на KΠKOHΠИ изтарашиха общината и снеха oбяcнeния oт длъжнocтни лицa, вĸлючитeлнo и кметицата. Бяxa ycтaнoвeни дaнни зa извъpшeни зaĸoнoнapyшeния пpи изпълнeниeтo нa cтpoитeлнo-peмoнтни дeйнocти и дocтaвĸa нa мaтepиaлни aĸтиви, c възлoжитeл Cтoличнa oбщинa – paйoн „Kpacнo ceлo“.

Уcтaнoвeни ca и нeзaĸoнocъoбpaзни дeйcтвия нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция, изpaзявaщи ce в yмишлeнo зaбaвянe нa издaвaнe нa aдминиcтpaтивни aĸтoвe, злoyпoтpeби пpи oтдaвaнe пoд нaeм нa oбщинcĸo имyщecтвo и paзxoдвaнe нa пyблични cpeдcтвa, извъpшвaнe нa фиĸтивни нaзнaчeния нa cлyжитeли пo oпepaтивни пpoгpaми и пpoeĸти c цeл личнo oблaгoдeтeлcтвaнe и oблaгoдeтeлcтвaнe нa тpeти лицa.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахха дб

    11 1 Отговор
    Съд затвор веднага.
  • 2 Орел

    9 1 Отговор
    А, добър ден!
  • 3 човек от народа

    11 1 Отговор
    ма много нагла тая, бе !
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 1 Отговор
    Таа не беше ли от Дай Бъ?
    Ето такива са всички там, начело с Ристю Мореплавателя.....

    Коментиран от #9

  • 5 informiran

    10 0 Отговор
    Публична тайна е,че във всеки европроект на всяка община кметът и гл. счетоводител участват в поне 2 проекта през годината и затова получават по 3 брутни заплати - една по закон и 2 като ръководители на европроект. т.е за нормален 8 часов работен ден се получават 3 брутни заплати. Това е в сила за всяка една бюджетна организация, вкл. РИОСВ, МОСВ и т.н.
  • 6 Гост

    1 4 Отговор
    Нещо ГЕРБ, шкафче, тулуп, нема ли?
    Дека сте бре тролове? Тая не беше ли от групата на капитан трети ранг Ицо Абордажа?
  • 7 НОВИТЕ МЕСИИ В УПРАВЛЕНИЕТО

    4 1 Отговор
    НОВИТЕ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ.....ЗА ЯКО КРАДЕНЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йо Несбьо

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Те се отказаха от нея, но късно! Нямат правомощия да я отзоват и нищичко не могат да й кажат...
  • 10 боко

    1 0 Отговор
    Крадливи гербаци в затвора
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.