Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 16:19 3 055 8

14 тона ментета на Дунав мост 2

  • ментета-
  • видин - калафат-
  • сертификати

Освен текстилните изделия и аксесоарите част от товара са чували и кашони, в които митническите инспектори намират фалшиви сертификати на известни търговски марки

14 тона ментета на Дунав мост 2 - 1
Снимка: АМ

14 тона разнородни стоки и стикери с лога и надписи на известни търговски марки задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост 2.

На 17.02.2022 г., около 21:00 ч. в района на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат е спрян за щателна митническа проверка товарен автомобил, превозващ стоки от Турция за Нидерландия.

След първоначалния оглед у митническите инспектори възникват съмнения, че стоките се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Задържани са общо 31 721 артикула от 41 различни луксозни и спортни марки, включително 4658 мъжки боксерки Calvin Klein, 2467 чанти Louis Vuitton, 353 рокли Gucci, 800 маратонки Nike, 473 спортни екипа Prada, както и шапки, блузи, портмонета и други. Сред откритите стоки има дори четири килима Chanel.

Освен текстилните изделия и аксесоарите част от товара са чували и кашони, в които митническите инспектори намират фалшиви сертификати на известни търговски марки, както и стикери, изобразяващи лога на запазени търговски марки.
За случая ще бъдат уведомени представители на притежателите на търговските марки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    8 1 Отговор
    Жалко, можех да се издокарам с фейкове през лятото!
  • 2 Джок Съдбата

    9 0 Отговор
    И едно Менте в Борисовата градина ....
  • 3 Зззз

    12 1 Отговор
    Интересно колко митничари и полицаи от икономическа полиция и семействата им ще се пременят в нови дрешки ,пък било то и ментата? Защо не се казва каква е съдбата на заловените незаконни стоки.?

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ПОМНИТЕ ли МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО
  • 5 други стоки първа употреба

    0 0 Отговор
    няма в бг то всичко е такова като политиците ни
  • 6 Янко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зззз":

    Уж ще унищожат цялата стока, но преди това голяма част ще си я разпределят. Защото се знае, че съдът ще постанови унищожаване и никой няма да брои..
  • 7 Ясно ми е

    0 0 Отговор
    Няма да са хванали дрога я! Тя струва много пари и залавянето и значи огромна загуба а всички искат да печелят ТАКА ЧЕ дрогата минава!
  • 8 Сливен

    1 0 Отговор
    Да му мислят сега ИНФЛУЕНСЪРИТЕ !