Last news in Fakti

17 Май, 2013 12:15 1 883 0

Правешки обирджия задържан за взломни кражби на пушка, инструменти и злато

  • правец-
  • взломни кражби-
  • рецидивист

24-годишен рецидивист е задържан за взломни кражби на множество електроинстументи, ловна пушка и златни накити от два адреса в Правец, съобщиха от Областна дирекция на МВР - София.

Част от откраднатото той скрил в къща в Костинброд, а златните накити пласирал в заложна къща в столицата.
Вчера около 9.45 часа жител на Правец сигнализирал в полицейското управление, че от апартамента му е била извършена кражба.

При огледа се установило, че в жилището е проникнато след 11 часа на 11 май през покрива и е последвало взломяване на балконска врата. След разбиване на метална каса от нея били взети законно притежавана ловна пушка „ИЖ” - 12-и калибър, и около 10 грама златни накити.

По случая било образувано досъдебно производство и служителите на реда се заели с разкриването на извършеното престъпление. Към разследването се присъединили и служители от криминална полиция към ОДМВР - София. След бързи оперативно-издирвателни действия, с активното участие и на младши районния инспектор за Правец, в полезрението на криминалистите попаднал 24-годишният местен жител М.Т., многократно регистриран и осъждан за кражби. Рецидивистът бил отведен в районното управление за изясняване на случая.

Първоначално М.Т. яростно отричал да има нещо общо с кражбата, но в крайна сметка направил пълни самопризнания. От проведените с него беседи служителите на реда разкрили, че задържаният е извършил и друга взломна кражба в квартала, в който живее. След като разбил мазе в съседен блок, задигнал от него къртач, перфоратор, ъглошлайф, машина за рязане на гранитогрес, бормашина, шмиргел и други инструменти.

Липсата им била заявена от собственика на 1 май, а по случая било образувано досъдебно производство. Полицейските служители проследили пътя на инкриминираните вещи, при което се установило, че всички електроинструменти, както и пушката, старият им познайник е скрил в къща в Костинброд.

Той бил нает от собственика за строително-ремонтна дейност на третия етаж, но покрай шпакловането на стените успял незабелязано от стопаните да складира „плячката” си в дома им. Ловната пушка била намерена увита в чаршаф и пъхната във водопроводна тръба. Междувременно от проведените оперативни действия станало ясно, че златните накити са пласирани в заложна къща в столицата. Всички инкриминирани вещи са намерени и иззети от органите на реда.

24-годишният обирджия е задържан за срок до 24 часа, предстои да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража. Уведомена е районна прокуратура - Ботевград. Разследващият екип работи по установяване съпричастността на М.Т. и към още няколко взломни кражби в района на Правец.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА