Last news in Fakti

18 Май, 2013 10:36 3 784 0

Задържаха чужденци продавали "дизайнерски наркотици"

  • дизайнерска дрога-
  • наркотици-
  • дилъри-
  • дрога
Задържаха чужденци продавали "дизайнерски наркотици" - 1
Снимки и видео: МВР

Служители на ГДБОП задържаха петима чужди граждани, разпространявали „дизайнерски наркотици“, съобщиха от МВР. Веществата били предлагани под формата на “соли за вана”, “ароматен и билков тамян”.

Служителите на ГДБОП установили при съвместна проверка с Агенция „Митници”, че в магазини на територията на София, Бургас и к.к. Слънчев бряг се предлагат различни по вид опаковки с психоактивни вещества, известни като “дизайнерски наркотици”.

Общото количество на иззетите единични опаковки е 698, с тегло от около 0,5 кг пресована суха растителна маса. В хода на разследването са открити още везни и множество празни опаковки. Веществата били предлагани под формата на “соли за вана”, “ароматен и билков тамян”, като цената за една опаковка варирала между 15 и 60 лева, в зависимост от вида и грамажа.

От извършените експертни справки станало ясно, че в част от опаковките се съдържа наркотичното вещество JWH-018. Предстоят допълнителни експертизи на иззетите вещества.

Задържан е собственикът и управител на магазините в България Я.Р. /43 г./, криминално проявен за притежание на наркотици и със статут на продължително пребиваващ на територията на страната.

Спецполицаите са задържали и служителите на магазините - криминално проявените  К.М. /25 г./ и Ю.А. /35 г./ - и двамата с регистрации за наркотици,  А.М. /50 г./  -  със статут на продължително пребиваващ на територията на страната и А.П./32 г./.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК, а материалите са докладвани на Софийската градска прокуратура.

Действията по разследването продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА