14 Април, 2022 17:11 3 002 4

Неуредени финансови въпроси довели до убийството на бившия полицай

  • любомир иванов-
  • убийство-
  • полицай-
  • лозенец

Самото убийство е било планирано и организирано предварително

Неуредени финансови въпроси довели до убийството на бившия полицай - 1
Снимка: БГНЕС

МВР и прокуратурата имат достатъчно доказателства за едното от двете лица, задържани във вчерашната операция при издирването на убиеца на бившия полицай Любомир Иванов. Това съобщи Стойно Цветков, ръководител на отдел "Разследване" в СДВР. От думите му стана ясно, че това е предполагаемият физически извършител на престъплението. На него вече му е повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

Самото убийство е било планирано и организирано предварително. "Извършителят се е упражнявал да стреля с оръжие със същия калибър като това, с което е извършено убийството, проучил е добре района и е подсигурил автомобил, с който да напусне местопрестъплението", съобщи прокурор Иво Илиев.

"Към момента доказателства имаме за едното лице, за заподозрения като помагач не можем да сме категорични, че има участие в извършеното деяние. Работи се по няколко версии, но основната сред тях е убийство заради неуредени финансови въпроси от престъпна дейност", допълни Стойно Цветков.

Той потвърди, че се издирва още едно лице като евентуален съучастник. От СДВР обаче отказват да кажат дали става въпрос за поръчителя на покушението. Оръжието, с което е извършено убийството, все още не е открито.

"Дали жертвата е дължал пари, дали е откраднал пари, това тепърва се изяснява. В престъпната дейност, която е осъществявана е имало поток на пари, които в момента установяваме", допълни Петър Петров, началник на Криминална полиция. Той заяви, че няма информация в МВР да е постъпвал сигнал, че Любомир Иванов се е занимавал с фабрика за нелегални цигари.

Показното убийство в столицата на Любомир Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР бе извършено на 25 март в двора на жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец“. Жертвата почина на път за болницата.

При вчерашната операция са извършени обиски на множество адреси в София и на два, които са извън столицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да би мирно седяло.

    18 1 Отговор
    Не би чудо видяло! ЯДЯТ с голямата лъжица и понякога се задавят! Милиционерите понякога са гангстери с униформи 😇

    Коментиран от #3

  • 2 Дон Корлеоне

    7 0 Отговор
    Ми уреждайте ги тези финансови отношения, бе. Само пазете минувачите.
  • 3 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да би мирно седяло.":

    Дали правиш разлика между настоящ и бивш. Защото този е бивш. И аз съм бивш ученик и бивш войник и бивш младеж. Замени само едно от тях в статията и виж как изглежда.
  • 4 Емо

    0 0 Отговор
    Бивш корумпиран полицай какъв полицай е? Те и сегашните са такива.