Last news in Fakti

11 Май, 2022 14:33 7 039 15

Търговец на смърт: Николас Учиндолски трови децата с дрога в три софийски квартала

  • николас учиндолски-
  • наркотици-
  • дрога

За капак срещу Учиндолски има многобройни сигнали в Девето РПУ за изнудване, за побой и палежи, по които полицаите странно бездействат

Търговец на смърт: Николас Учиндолски трови децата с дрога в три софийски квартала - 1
Снимка: Фейсбук

Разпасал се наркодилър с актуален адрес в столичния кв. „Надежда” трови децата в три софийски квартала с дрога, но незнайно защо е на свобода и продължава своята зловеща търговия.

Сигнал до „Уикенд” разкрива, че Николас Учиндолски се занимава активно с отглеждане на марихуана, а покрай тревата продава и кокаин в районите „Люлин”, „Надежда” и центъра на София. Според данните, през март 2021-а бандитът е задържан при спецакция на СДВР.

При операцията ченгетата от отдел „Наркотици” са открили 2 незаконни бойни пистолета с изтрити номера! При претърсвания в апартамента му в кв. „Люлин” униформените пък намерили и 2 кг трева, готова за продажба.

И тук започват абсурдите. Николас Учиндолски прекарва няколко месеца в ареста, преди да направи споразумение с прокуратурата, след което излиза условно на свобода, за да продължи да трови децата с наркотици. Любопитно е, че престъпникът става защитен свидетел по редица дела само и само да отърве ареста и да продължи да развива „бизнеса си”, който набира все по-голяма скорост.

Твърди се, че татуираният разбойник насилствено вербувал непълнолетни деца да продават марихуаната му по училищата и околните кафетата с заплахи, че ако откажат, „ще забрави някое топче трева” в раниците им и ще извика полицаите, на които плащал, за да ги заключат.

В тази посока има подадени жалби от ученици с инициали К.И. и М.А. и от техните родители, които очевидно са заметени под полицейския килим.

За капак срещу Учиндолски има многобройни сигнали в Девето РПУ за изнудване, за побой и палежи, по които полицаите странно бездействат. Срещу повярвалия си наркодилър има входирани и жалби в Трето РПУ за измами в особено големи размери, подкрепени с показанията на над 40 свидетели, но познайте? Отново оглушителна МВР тишина.

Това поражда основателните въпроси докога търговци на смърт ще продължават на правят пари на гърба на здравето на децата и какви още престъпления трябва да направи разпасалият се разбойник Николас Учиндолски, за да получи присъда и влезне в затвора?

Отговорите на тези въпроси дължи шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) старши комисар Калоян Милтенов, който преди това бе шеф на Трето РПУ, т.е., няма как да не е запознат с безобразията на кварталния „Пабло Ескобар”.
Според източници на „Уикенд” от ъндърграунд средите, Учиндолски е дилър към организацията на люлинския бос Даниел Стефанов, популярен с прозвището Дани Дъмпела. Дъмпела беше информатор на двамата висши служители на ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха арестувани от „Вътрешна сигурност” на 25 юни 2020 г. Агентите на „Вътрешна сигирност” се натъкнали на данни, че Панков е покровителствал Дъмпела.

Стефанов е лидер на организирана престъпна група, близка и под контрола на силни фактори в бившата групировка ВИС. Реално той е със статут на оперативен мениджър, който обаче може да взима самостоятелни решения за продажба и трафик на дрога.

Знае се, че ръководи бригада от 20 човека. Те са разделени на ВИП и улични. „Випаджиите” продавали само кокаин. Цената му е 140 лв. на грам. Чистата печалба на структурата на Дъмпела е 80 лв. на грам, като тя се постигала след сериозно разреждане на кокаина и „свиване” на дозата до 0,8-0,9 грама.

Уличната бригада продавала всичко друго без кокаин. При амфетамините маржът на печалба е далеч по-малък и стигал до 3 лв. на хапче. Канабисът носил приход от 5 лв. на цигара. Средната заплата на дилър се движила около 5000 лв. на месец.

На фиксирано месечно възнаграждение от 4000 лв. към структурата му имало и десетина столични полицаи от различни районни управления. Корумпираните служители на реда имали задача да пазят дилърите от проверки и да предупреждават предварително за акции.

На 17 февруари 2018 г. при катастрофа загина съпругата на Даниел Стефанов – Асиана Митева. Инцидентът стана на пътя София-Благоевград малко преди Дупница. Тя е карала джип „БМВ Х5” в посока столицата. Колата е излязла от пътя, преобърнала се, а Асиана е починала на място. Тогава в ъндърграунд средите се появи информация, че катастрофата не е случайна, а е атентат, организиран от врагове на Дъмпела.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    59 0 Отговор
    Плаща си човека на куките, не го закачат.
  • 2 сила

    49 3 Отговор
    работи с Иван Печката и Милко Тъпото......от ОПГ ГЕРБ Надежда и ОПГ ГЕРБ Люлин,кметове са
  • 3 Истината днес

    49 0 Отговор
    Мълчанието на агнетата...ще ви изтровят и избият но мълчание.
  • 4 Мюмюн (Майкал)

    30 3 Отговор
    Се идно чета крими хроника ут ю ес ей- разбойници, гангстери, дилари, прудавачи вип и убикнувени, пудкупни шарифи, атинтати.....фанах са за главата. А ме ве ре то спи ли, ко прай....и ний чаками таз даржава да са упрай.
  • 5 Новичок

    36 2 Отговор
    Разстрел на таквизи трябва,без ред и дисциплина следва разруха и разпад.
  • 6 Луд

    33 1 Отговор
    Хайде бе, Рашков.Или и ти си като адаш си.
  • 7 Атанасова, Атанасова

    13 2 Отговор
    Хубаво че новината е полезна, ама поне редактор да ви преглежда какво пишете. Толкова елементарни грешки за автор на статия.....
  • 8 Кики

    34 1 Отговор
    Че те полицейските шефове са най големите дилъри на дрога, само Сталин му е майката за такива изроди
  • 9 Тома

    18 0 Отговор
    Този е защитен свидетел и си работи без проблем.
  • 10 Гневен

    24 0 Отговор
    Ако на някой му писне от тоя боклук и го очисти, вервайте ми куките ще си скъсат задниците да го разкрият.
  • 11 Кольо

    12 0 Отговор
    Този да е само ! 12 кг дрога от различни видове и допълнително кашони с нелегални цигари в двама от ромски произход . След 6 месеца вече отново дерибействат в селото и областта . Хващани многократно . Осъден и лежал ефективно за това поне веднъж. С гривни били и се разхождат из центъра. Бизнес въртят в автосалон и къща превърната в бар за сватбите и др. на махалата и околностите на Синдел . Приемат и предават каквото трябва от притежателите на лъскави автомобили на паркинга пред бара им в центъра на селото . Работят цялата рода да плащат на справедливата Ни съдебна система .
  • 12 един от многото

    15 0 Отговор
    Докато на някой му писне и го прати да продава на онзи свят!
  • 13 Рошко

    10 3 Отговор
    Хиро мустафа знае най добре, нали деградацията трябва да продължава, затова се спонсорират и джендърските закони и правосъдие, вместо отдавна този боклук да гние в панделата или да е в два на един без комин
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 8788

    6 0 Отговор
    Всичко тръгва и завършва с полицията,за съжаление!Придърпват крими контингента за информатори,те се топят един друг ,а полицаите печелят от това!Със закон трябва да се забрани информатори да са лица с криминални регистрации!