Last news in Fakti

13 Май, 2022 14:55 1 482 17

Възрастна жена даде 23 000 лв. на измамници

  • ало измамници

86-годишната жертва сложила парите в торбичка и ги дала на мъж

Възрастна жена даде 23 000 лв. на измамници - 1
Снимка: shutterstock

Жена на 86-годишна възраст е била измамена в Димитровград, съобщиха от МВР. Вчера в 10.50 часа тя е подала сигнал в Районното управление, като е заявила, че в 9.40 часа на стационарния телефон ѝ позвънил мъж, представил се за полицай.

Той ѝ обяснил, че за да бъдат заловени телефонни измамници, тя ще трябва да съдейства, като за целта приготви пари, които после ще бъдат върнати. Жената имала 23 000 лева, които сложила в полиетиленова чанта и ги предала на мъж, чакащ я пред входната ѝ врата на жилището на улица "Иванка Ботева".

Тя описала посредника като висок 1,70 м, облечен в светлоотразителна жилетка. След час възрастната жена разбрала, че е измамена, и известила органите на реда. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имала

    22 5 Отговор
    Дала
  • 2 Шабан

    17 8 Отговор
    после пак се оплаквайте че сте бедни! От къде пенсионер човек има толкова пари, а мойте пенсионирани родители, защо нямат!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 гост

    10 13 Отговор
    Бедни били пенсионерите а??добавки,помощи,ваучери и все реват
  • 4 АнтиГост

    8 16 Отговор
    ей затова не трябва да им се дават пари и пенсий на дъртолята, нека ходят гладни и да бъркат по кошовете
  • 5 АнтиГост

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "Шабан":

    твоите родители са търтей и не са работили а ти явно си от малцинствата негодяй такъв

    и това което ви се дава не го заслужавате !

    Коментиран от #12

  • 6 Мимч

    16 8 Отговор
    Абе докога ше четем все за тия уж бедни баби,а дават с торби пари на циганета.Да са живи и здрави щом имат излишни...То не беше един или два пъти...
  • 7 Тома

    16 1 Отговор
    А каскета каза че се е справил с телефонните измамници
  • 8 Пъци

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шабан":

    За да получи прилична (поне за България) пенсия човек трябва да е работил ЛЕГАЛНО през живота си и да е внасял осигуровките си,ама не няколко години да замаже положението за пред здравна каса само.Като се работи само за БМВ на старо,кебабчета,бира и голяма уредба за "народна" музика накрая като остарееш -така става:"Другите имат,а мен несправедливо не ми дават...и съм дискриминиран,и ще протестирам...."

    Коментиран от #13

  • 9 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    8 4 Отговор
    Бравоооо дано има повече такива пенсионери за да хранят младите. 👍☺😊😅😂🍭🍸🍺✌😉🎉
  • 10 Гост

    9 2 Отговор
    Тези дъртаци не си взеха поука . А тази за нея нямали банки ,цял живот пестила и на края парите излетяха няма да ги види повече . И как някой други такива не се връзват на тези гадини.

    Коментиран от #14

  • 11 Христо Божилов

    16 2 Отговор
    Е й? Имала, дала. Целия народ е на път да даде много повече на едни измамници от Харвард
  • 12 Шабан

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "АнтиГост":

    мойте родители може да са от малцинствата, но цял живот са си изкарвали прехраната с честен труд. За разлика от теб и такива като тебе, хайдушките чеда!!!
  • 13 Шабан

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пъци":

    ами баща ми е работил като телефонен техник 40 години, а майка ми като готвачка 35 години и пак нямат. Ти на това ако му викаш лежане и музика, берекет му кажи. Явно за едни тази държава е Майка, за други Мащеха а за нас малцинствата стоглава ламя кръвопийца. Щото 23 000лв с честен труд на стари години, няма как да спестиш в тая проскубана държава. Нали се сещаш!?!? Или не щеш да се сещаш.....
  • 14 грес

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    От където дошли, там и отишли.....
  • 15 Перо

    9 0 Отговор
    Тази възраст не е виновна за простотията,нормален човек може да мисли! Корумпетата са телефонните оператори,които са свързани с цигани и криминални престъпници и предоставят лични данни!
  • 16 Bai...

    9 1 Отговор
    Когато България се отърве от хазарта, бързите кредити, наркоразпространението, проституцията, телефонните измами и т.н., тогава може да видим светлина в тунела! Трудно, но не и невъзможно!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.