30 Май, 2022 13:36 1 963 1

Откриха боеприпаси и оръжия в колата на починал мъж от Смядово

  • боеприпаси-
  • оръжие-
  • кола-
  • смядово

Починалият мъж е на 66 години. Той е съден за незаконно притежаване на оръжие, а през 90-те години хвърлил пред участъка на полицията в Смядово взривно устройство, за което е излежал присъда в затвора

Откриха боеприпаси и оръжия в колата на починал мъж от Смядово - 1
Снимка: shutterstock

Незаконно притежавани боеприпаси и оръжия са намерени и иззети от автомобил на починал мъж от Смядово, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

В Областната дирекция на МВР на 27 май е приет сигнал, че 45-годишен жител на Смядово намерил в лек автомобил „Сузуки“ ръждясал пистолет. Автомобилът бил собственост на негов познат, който починал предния ден. Мъжът решил да премести автомобила, когато забелязал оръжието. Подал сигнал в полицейския участък в Смядово.

На място е пристигнал екип, който установил, че в купето на автомобила има 16 капсулдетонатори, около 150 см. огнепроводен шнур, преправен в боен газов револвер, пистолет с неустановена марка и модел и 14 боеприпаси с различен калибър.

Боеприпасите са иззети от екип на СОБТ, който бил повикан на място. Образувано е досъдебно производство.

Починалият мъж е на 66 години. Той е съден за незаконно притежаване на оръжие, а през 90-те години хвърлил пред участъка на полицията в Смядово взривно устройство, за което е излежал присъда в затвора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    6 0 Отговор
    Пак хванаха най-големия престъпник! Браво. Ще има награда за шефа на МВР- Шумен.
    п.п.
    Оф, той бил умрял. Ще му хванат пешовете на потника.