Last news in Fakti

31 Май, 2022 12:11 2 157 15

Заподозреният за убийството на Алена Щерк носел нож при ареста си в Италия

  • виктор спига-
  • алена щерк

Основен мотив за убийството, според полицията, е ревност

Заподозреният за убийството на Алена Щерк носел нож при ареста си в Италия - 1
Снимка: Фейсбук/МВР Италия

Въоръжен с нож е бил заподозреният за убийството на IT специалистката Алена Щерк, когато е арестуван, съобщават от италианската полиция.

40-годишния Виктор Спига бе заловен в понеделник сутринта от италианските власти, след като за него бе издадена Европейска заповед за арест. Той е заподозрян, че е убил IT специалистката Алена Щерк. Тялото ѝ бе открито край Радомир. Причина за смъртта ѝ е тежка черепно мозъчна травма. Основен мотив за убийството, според полицията, е ревност. Виктор Спига и Алена Щерк са имали любовна връзка и общ бизнес.

От Итлианската полиция не назовават по име своя арестант, но от информацията, помесетена в сайта им става ясно, че се касае именно за Спига. Униформените допълват, че в момента на задържането му в Монтепрандоне, мъжът е носел малък двуостър нож, затова и делото му е изпратено и към прокуратурата на съда на Асколи Пичено за носене на хладно оръжие.

40-годишният е роден в Коста Рика, но е живял дълги години в Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    4 9 Отговор
    НПК, луд, реторсия и лек ден. И жената има вина. Който търси мъже с много пари, си го е намерила.

    Коментиран от #13

  • 2 Анонимен

    1 5 Отговор
    НПК, луд, реторсия и лек ден. И жената има вина. Който търси мъже с много пари, си го е намерила. ЕГН му е около устието на рекатахихи
  • 3 Анонимен

    3 5 Отговор
    Разбрахме. Явно да не мислим за на същият хляб, че върви 2 лева нагоре. Подвеждащи статии. Кво ни интересува. Убийста е имало от векове и е ги има. Да пази бог. На най големите душмани да не им се случва.
  • 4 Анонимен

    0 3 Отговор
    Разбрахме. Явно да не мислим за на същият хляб, че върви 2 лева нагоре. Подвеждащи статии. Кво ни интересува. Убийства е имало от векове и ЩЕ ги има. Да пази бог. На най-големите душмани, да не им се случва.
  • 5 Водка

    5 6 Отговор
    Освен джобно ножче "престъпника" , според очевидци бил пръднал в рейса пред бременна жена.......Това според карабинерите....Абсолютен престъпник!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Венета Новакова

    5 1 Отговор
    От хората с модерни професии, няма ли кой да и гали котката, юе търси навън??
    Засрамете се!!

    Коментиран от #15

  • 8 Рошко

    2 1 Отговор
    Защо ли се занимават като след 15 години пск ще ревнува на свобода
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    типичен психопат садист убиец
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    БОГ да прости ЖЕНАТА
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    при уж лошия СОЦ имаше за убийство най тежксото наказание
  • 12 Ми да!

    1 0 Отговор
    Шитках преди 25 години по Северна Европа на бит-пазарите кортици от руската армия и един италианец се спря,позяпа ги,попипа ги и вика,че ако си купи,после карабинерите на аерогарата в Милано ще го арестуват и глобата ще е най-малкото наказание.А в Стокхолм враждуващи групи слагат на гърба работно облекло на строители,понеже тогава може да носят нож,един нож от шведска стомана,използван при строеж,или ремонт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Поръчки

    0 0 Отговор
    Защо му крият лицето, снимката е направена на обществено място, явно поредния убиец с връзки...
  • 15 Домошарка

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Венета Новакова":

    Тея нашенските жени защо като чуят италианец, англичанин или французин или германец и все едно виждат скъпоценен камък? Я да беше хванала един нашенец па да си пият ракията и да си ядат салатата и да се любят.