Last news in Fakti

20 Юни, 2022 12:37 1 363 1

Повдигнаха обвинения на чужденците, опитали да минат "Калотина" с 5 кг хероин

  • обвинения-
  • чужденци-
  • хероин

Окръжна прокуратура – София води разследване за опит за контрабанда на хероин

Повдигнаха обвинения на чужденците, опитали да минат "Калотина" с 5 кг хероин - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Окръжна прокуратура – София води разследване за опит за контрабанда на хероин през границата на страната, съобщиха от обвинението.

Припомняме, че около 19 ч. на 18.06.2022 г. на ГКПП Калотина при излизане от страната беше спрян за проверка лек автомобил със сръбски регистрационни номера. В специално пригодени тайници на четири места в колата гранични и митнически инспектори откриха 12 пакета, съдържащи прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото му тегло е 5,653 кг.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – София сръбските граждани - водачът на превозното средството Д.С. (на 22 години) и пътуващата с него Н.С. (на 51 години), са привлечени в качеството на обвиняеми за незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и опит за пренасяне на наркотика през границата на страната. Чужденците са задържани за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Им бе цилус

    1 0 Отговор
    Глупости. Колите с Пиротска регистрация, изобщо не се проверяват. Някой, някъде е ядосал някой друг. По сигнал е