Last news in Fakti

8 Юли, 2022 21:16 2 438 7

Спряха близо 200 пощенски пратки с дрога за чужбина

  • дрога-
  • пощенски пратки-
  • стефан бакалов-
  • сащ

Дрогата е била в малки пакети, които не би следвало да съдържат опасни вещества или продукти

Спряха близо 200 пощенски пратки с дрога за чужбина - 1
Снимка: АМ

120 000 таблетки дрога бяха открити в близо 200 пощенски пратки. Операцията е проведена от служители на „Митница-София”, съвместно с Агенцията за борба с наркотиците на САЩ, като по този начин е било предотвратено изпращането им към различни дестинации в чужбина. Подробности за случая за Нова тв даде Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митница - София".

„Пощенските пратки са били предназначени за износ от България за САЩ, Австралия и редица държави от Западна и Северна Европа”, каза той.

По думите му дрогата е била в малки пакети, които не би следвало да съдържат опасни вещества или продукти. „На външен вид приличат на писма. Засечени са в София, Ловеч и други градове у нас”, добави Бакалов.

„Обикновено наркотрафикантите се договарят с различни клиенти през Darknet платформи. Те смятат, че тези сделки на стават достояние на различните полицейски или митнически служби, но въпреки това ние успяваме да достигнем до такъв тип пазари, за да предотвратим трафика”, каза още началникът на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митница - София".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    11 0 Отговор
    хапчетата на марешки за хемуруиди
  • 2 дедо Герчо

    9 0 Отговор
    ЕЕЕ,НЕ ТАКА ДЕЕ,ХОРАТА С ЧАКАТ КОЛЕТИТЕ БЕЕ...ХЪХЪХЪ...
  • 3 Както обеща

    13 0 Отговор
    крадецът-престъпник от Банкя, станали сме хъб, ама не на газ.
  • 4 така така

    10 0 Отговор
    Благодаря, че дадохте честна информация за това, къде живеят щастливите и преуспели хора, които са за пример на останалият подтиснат, тоталитарен, архаичен, популистки свят. Отново благодаря, значи, сащ, северна и западна европа. Не съм изненадан преливат от щастие и демокрация
  • 5 ИЯО

    4 0 Отговор
    Скоро ще заместим и Украйна попрестъпност.
  • 6 Няма нужда

    1 1 Отговор
    Не ни пращайте дрога бе ние си правиме
  • 7 Това е неприемливо!

    3 0 Отговор
    Как ще се лекуват сега тези хора в САЩ, Австралия и Западна Европа? Как ще градят демокрацията? Как ще се топлят през зимата когато няма нито Руска газ, нито зелена енергия?