Last news in Fakti

11 Юли, 2022 10:52 4 340 13

Тодор Тодоров: Семерджиев е имал усещането за безнаказаност, полицайката да мине на полиграф

  • тодор тодоров-
  • георги семерджиев-
  • безнаказаност-
  • полиграф-
  • полицайка

"Въпросният Семерджиев очевидно е свидетел по голямо дело за наркоразпространение в София и като такъв се е ползвал с някаква протекция – първи факт, който е проблемен. Другите неща, които направиха впечатление – има специални отношения с охранители в Първо и Четвърто районно управление, коментира Тихомир Безлов 

Тодор Тодоров: Семерджиев е имал усещането за безнаказаност, полицайката да мине на полиграф  - 1
Снимка: БГНЕС

"Явно Семерджиев, за да ги прави всичките тези неща толкова дълго време, е имал усещането за безнаказаност", каза пред БНР Тодор Тодоров, криминален психофизиолог.
Той коментира темата с разследването на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев в центъра на София и причинила две жертви.
"Човек като Семерджиев, консултирайки се с адвокат, ще избере защитна теза, която до голяма степен да може да го оневинява и от друга страна – да може да рационализира това, което е причинил", поясни криминалният психолог.
Ако взема наркотични вещества, има голяма вероятност под тяхното влияние да не си дава сметка какво точно се случва. Ако ги е взел преди катастрофата обаче това, че е бягал, крил се е, не кореспондира с обясненията му, че не знае какво се е случило, какво прави в съдебната зала, допълни Тодор Тодоров. Той постави въпроса какви отношения може да има младата полицайка, чието име бе намесено в случая, с лице от "активен криминален контингент с доста провинения".
"Не е добре МВР служител, когато не е по работа, да бъде в такава близка комуникация с човек от криминалния контингент, трябва да има хигиена на контактите", коментира Тодоров.

Би могло да се проведе полиграфско изследване на полицайката, смята криминалният психолог.

"По отношение на лоялността ѝ в такава ситуация задължително би трябвало да премине на такова изследване. По отношение на това дали говори истината, също би могло да се проведе такова изследване. (…) Този млад човек явно не си дава сметка къде работи и за какво се е клел."
"Нито сме 90-те години, нито в периода 2002-2010, когато горе-долу през седмица имаше публично убийство. Различна е ситуацията", изтъкна в анализа си Тихомир Безлов, главен експерт в Програма "Сигурност " на Центъра за изследване на демокрацията.

"Въпросният Семерджиев очевидно е свидетел по голямо дело за наркоразпространение в София и като такъв се е ползвал с някаква протекция – първи факт, който е проблемен. Другите неща, които направиха впечатление – има специални отношения с охранители в Първо и Четвърто районно управление. Заради дилърската му мрежа работи точно с охранителни полицаи. Което е голям проблем и трябва да се види от "Вътрешна сигурност" и Инспектората на МВР какво точно са правили последните години. Не става дума просто за миене на автомобили."
Според Безлов "трябва да се разследва, да се види дали това не са просто легенди, които в момента се произвеждат в огромни количества покрай тази колоритна фигура".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    Тоя си търси работа
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    ПОЛИГРАФА може да се манипулира МВР мафията да не ни заблуждава
  • 3 обективен

    22 2 Отговор
    Ами нормално да е недосегаем ,защото ВСС и каскета пазят такива като него ,защото е ги направиха милионери !!!!Защо уволниха офицерите които откриха 80 кг .кокаин в С. Град .- защото магистратите загубиха милиони пари !!!!
  • 4 намирил с полиграф да я плаши

    18 1 Отговор
    Какъв "полиграф" за полицайката бе ...Тя колко ТАТУграфа е изтърпяла ,а да не казвам колко ...други "писалки" са се разписвали (че ще ме трият ) , ачик -ачик в социалните най -нагло лъже ,прикрива и преиничява ...ти на "полиграф" ще я закачаш ...Най -много да му изгорят платките ....
  • 5 Мнение

    22 0 Отговор
    Това, че Семерджиев е бил свидетел по голямо дело за наркоразпространение, ме му дава право на чадър при други негови престъпления. Кой му дава тези превилегии? Защо полицаи са ходили да си мият колите безплатно в негова автомивка? Тогава те са корумпирани. Няма нищо безплатно на този свят, само сиренето в капана за мишки.

    Коментиран от #6

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    СЕМЕРДЖИЕВ е убиец погуби два ЖИВОТА а РАДЕВА го е прикрла
    тия СЪВЕСТ нямат
    БОГ щЕ ги СЪДИ има КАРМА ВИДОВ ДЕН
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе

    12 0 Отговор
    Какво толкова има да се адвокатизира и да се разследва .Катила е убил две жени.Моментално във затвора по бързата процедура.Ако беше някой кокошкар откраднал нещо си щяха го опандизят 10- 15 годинки Иначе за убийство дават домашен арест с гривна на крачето
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пламен

    14 0 Отговор
    Майката на полицайката е любовница на шеф от полицията. Там всичко е шуробаджанащина и развал
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    психофизиолог.-Преведете?????Звучи ми,като ЕКСПЕРТ оператор на метла?.....
  • 12 Глупости

    0 0 Отговор
    с полиграфа,съобщават за заснемане как помага със стълба!?Само това е за дисц.уволнение,а телефонните разговори и т.н.?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.