Last news in Fakti

12 Юли, 2022 11:11 1 641 12

Около 1 000 лв. се търгувала цената за литър кръв

  • кръв-
  • търговия-
  • мерки

Спецпрокуратурата не предоставя закрила

Около 1 000 лв. се търгувала цената за литър кръв - 1
Снимка: Архив

Около 800 - 1000 лева се е търгувала цената за литър кръв. Toва заяви прокурор Валентина Маджарова от спецпрокуратурата пред БиТиВи по повод обявената акция на службите и задържането на група за търговия с кръв.

7 души са подведени под наказателна отговорност за търговията с кръв. За такъв тип престъпления се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Маджарова не знае дали държавата и властите са бездействали за този случай, но спецпрокуратурата си е свършила работата. Проведени са над 30 разпити на свидетели пред съдия.

Запитана дали Георги Семерджиев е бил свидетел на спецпрокуратурата, Маджарова увери, че спецпрокуратурата не предоставя закрила, независимо дали даден човек е бил свидетел или не. Никой не разполага с по-големи права, отколкото законът му дава и никой не е толериран за сметка на друг, подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    11 1 Отговор
    Права е, никой не е толериран за сметка на друг. Всеки е толериран след катобси плати сметката лично.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нннн

    19 1 Отговор
    Кръводаряването трябва да бъде платено поне символично. Тогава ще има желаещи и тази търговия ще спре. Нуждаещите се ще платят, примерно, сто или двеста лева, вместо хиляда.
  • 4 Ами

    18 1 Отговор
    Все повече намаляват балъците , които си дават кръвта без пари , само на комсомолска агитация ! Бялата мафия продава тази кръв за огромни пари , затова болните биват задължавани , сами да си търсят кръв !!! Бялата мафия е за прокурор !!!
  • 5 Бандитите са онези, които трябва да

    19 0 Отговор
    осигуряват кръв по спешност. Държавата има политика за безплатно кръводаряване, а срещу заплащане е оставила всичко на черния пазар. Лично съм минал по този път. Мой близък се нуждаеше спешно. Докторите казват – нямаме кръв, оправяй се. Излизаш навън и някой услужливо ти предлага да ти помогне. Плащаш си за колкото банки кръв ти трябват и се връщаш с бележките при докторите.
    Кой е престъпникът ? Престъпниците са тези медицински органи, които не провеждат необходимата политика за да има винаги кръвна плазма в болниците и оставят нещастниците да мислят и за това в най-тежките си мигове !

    Коментиран от #12

  • 6 ежко

    9 0 Отговор
    Тази работа е юридически малко като проституцията.Ако проституираш, нищо не могат да ти направят, но ако си сводник и докажат склоняване към проституция -ще лежиш.Т.е. ако си кръводарител и вземеш пари -нищо не може да ти се случи,но почнеш ли да уреждаш кръводаряване с користни цели -ето какво се случва на практика.
  • 7 АЙ ША ВИ ЕА..ТА

    7 2 Отговор
    А ТАКААА А АЗ ХОДЯ ДА ИМ ДАРЯВАМ КРЪВ ЗА ДВЕ БУРКАНЧЕТА СМАРАНГЯСАН ТЕЧЕН ШОКОЛАД ДВЕ ВАФЛИ И ИНСТАНТНО КАФЕ И ЧАЙ
  • 8 Браво, Мария! Браво, Атанасова!

    7 0 Отговор
    Цената се търгувала?!
  • 9 Софиянец

    9 0 Отговор
    Разбрах цената на кИло кръв, а каква е цената на метър кожа?!... :-)
  • 10 психо

    2 1 Отговор
    И колко са в затвора?
  • 11 Боже опази!

    10 0 Отговор
    Всеки, който е търсил кръв знае за каква мафия иде реч! Уж безвъзмездно, но стигнеш ли да ти трябва няма значение дали си дарявал или не! На мен се наложи да ми прилеят 9 сака кръв. Лекарите са безмилостни и прилагат такъв натиск да се подсигури кръвта веднага! Няма по-късно днес, няма утре! Веднага! Иначе умираш! Какво правят близките ви? Ами плащат, ако могат! Ако ли не.... умираш! И всеки намира начин за да достави кръвта! Гнусно е! И с медикаментите не е никак по-различно! Горното от опит след много сериозно усложнение, което направих след раждане. Не бях на тоя свят, а те крънкаха пари за самолетни билети! Искаха ми лекарство без което щах да умра. Последното беше казано вправ текст! И ти и на масата и береш душа. А да смеят близките ви да не намерят каквото им кажат. Здравеопазване ли? Нееее, мародерстване!
  • 12 ТОВА Е ИСТИНАТА!ТОТАЛАНА ЧИСТКА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бандитите са онези, които трябва да":

    ОПРЕДЕЛЕНО ДОКТОРИТЕ СА БАНДИТИТЕ, ЗАВИШАВАТ НЕОБХОДИМАТА КРЪВ ЗА ДА ИМА ЗА ТЕХНИ ХОРА БЕЗПЛАТНО!!!