Last news in Fakti

27 Юли, 2022 22:08 3 020 8

Съдът наказа с "пробация" крадлива банкова служителка

  • съд-
  • дело-
  • темида

Делото приключи с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение

Съдът наказа с "пробация" крадлива банкова служителка - 1
Снимка: БГНЕС

За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи наказание "пробация" на банкова служителка, съобщиха от пресслужбата на съда.

Делото приключи с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Подсъдимата се призна за виновна в това, че в периода от 28 февруари до 21 май 2020 г. в гр. Варна, в условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице - банков служител, присвоила чужди пари, поверени в това ѝ качество да ги пази и управлява. През този период, посредством изготвени и подписани от нея платежно нареждане/разписка, както и чрез извършени операции за теглене в брой, подсъдимата присвоила сума в общ размер на около 1 300 лева от банковите сметки на 19 души. Присвоените пари са били внесени до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд.

28-годишната подсъдима e с чисто съдебно минало. В продължение на 6 месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца. Направените по делото разноски за близо 700 лева също са в нейна тежест. Съдебният акт е окончателен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдията Дред

    27 0 Отговор
    Егати кокошкарската история
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    4 1 Отговор
    Ако е готина ,може и аз да я срещам два пъти седмично.....
  • 4 Силвер Trafigura Унур

    2 1 Отговор
    В някой азиатски държави за това се дават присъди между 15-25 години
  • 5 ганю

    0 3 Отговор
    нарежете я на парчета и я продайте като донор
    на далавера ще сте
  • 6 ттрр33

    4 0 Отговор
    За 1300 лв. дела водят и присъди издават!
    Други за милиони и милиарди- нищо.
  • 7 Емо

    1 0 Отговор
    На фона на кражбите за стотици хиляди, милиони, та и милиарди чрез корупция, "отчитането" на 10 подизпълнителя на обществени поръчки, европейски фондове и пр. изглежда даже не е смешно, поради следната причина: За експертизи и събиране на информация по делото държавата е хвърлила ресурс на стойност 4-500 лв. на полицаи, прокурори и съдии, последните две категории са с много високи заплати. Реално такива дела като се признае в началото някой за виновен, за да не се губят ресурси, е редно да върне парите, да се накаже с някаква минимална глоба и толкова. Няма нужда от присъда, защото му се унищожава възможността да започне пак работа. Ако е човек, ще се поправи. А сега трябва да плати 700 лв. разноски, още 1000 за адвокат, и да върне парите. Законът наказва с пълна сила дребните риби и прощава на едрите. А такова избирателно правосъдие не е правосъдие.
  • 8 Ало

    1 0 Отговор
    Когато крадеш от крадец не с еводи кражба защото парите вече няколко пъти са откраднати от народа.

    Старата думи е ЛИХВАР
    Модерната дума е БАНКЕР