Last news in Fakti

24 Юни, 2013 11:41 1 581 0

Закопчаха сериен обирджия

  • крадец-
  • задържаха-
  • закопчаха-
  • обирджия
Закопчаха сериен обирджия - 1
Снимка: Архив

След проведени съвместни мероприятия от полицейски служители  от Шумен и Стара Загора е задържан 36-годишен сериен крадец от Враца. Това съобщиха от полицията в Шумен.

В събота, 22 юни, около 12:30 часа, при провеждане на мероприятия за противодействие на домовите кражби служители от ОДМВР Шумен са установили в района на ж.п. гарата в града 36-годишния Т.Т. от град Враца, осъждан, познат на полицията като извършител на кражби от частни домове.

При извършения личен обиск в чантичката, която носел са открити множество специални технически средства - метални пластини и ключове. Пред полицейските служители той дал противоречиви обяснения за пребиваването си в града, като заявил, че минавал през града, като дошъл сутринта на същия ден и имал намерение да отпътува за град Враца с обедния влак.

 

В него е открита касова бележка, от която било показателно, че предния ден са осъществени покупки от магазин в град Шумен. Отведен е в Районно управление „Полиция” – Шумен за изясняване съпричастността му към извършени домови кражби.

В хода на осъществените оперативни действия е изяснено, че е наел квартира в централната част на града. Предприети са незабавни мероприятия за обход и провеждане на беседи със собственици на златарски ателиета и заложни къщи.

Установено е, че е предал златно синджирче и халка, които са отнети на 18.06.2013 г. от апартамент на ул. „Дедеагач” в град Шумен.

На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. С постановление на прокурор от Районна прокуратура Шумен е привлечен, като обвиняем и му е наложено задържане за срок до 72 часа.

Приведен е в сектор „Арести” към Областна служба „Изпълнения на наказанията” – Шумен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА