Last news in Fakti

25 Август, 2022 11:41 2 896 24

Бивш МВР- шеф за трагедията с полицаите: Автобусът вероятно е бил пропуснат, можели са да сложат шипове на пътя

  • валентин радев-
  • мигранти-
  • катастрофа-
  • автобус-
  • шипове

"В последните месеци мигрантският натиск се засили и вместо да се обучават полицаите, имаше репресии", смята бившият вътрешен министър  

Бивш МВР- шеф за трагедията с полицаите: Автобусът вероятно е бил пропуснат, можели са да сложат шипове на пътя  - 1
Снимка: bTV

"Съмнявам се никой да не е спирал автобуса. Възможно е и да е бил пропуснат. По-скоро обаче е нелепа случайност. При така създалата се ситуация има чисто механични методи да бъде спряно превозно средство. Можели са да сложат шипове на пътя на втория или третия пункт". Така бившият вътрешен министър Валентин Радев коментира в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.
Според него твърдението, че се справяме с миграцията е заради добрите дипломатически отношения между България и Турция.

"Мигрантският натиск и желанието да се печелят пари са в основата на инцидентите. Нарушителите са активни, когато ние спим. В последните месеци натискът се засили и вместо да се обучават полицаите, имаше репресии", смята Радев.
По думите му ръстът на мигрантския поток се дължи на политическа нестабилност. "Действия се предприемат постоянно, а не след като се случи инцидент", каза още Радев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    27 0 Отговор
    освен шипове може и да спукат губите с пистолети!
  • 2 Кико

    22 9 Отговор
    След герб няма ограда по границата, няма пари за шипове и униформи!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12340

    12 1 Отговор
    "В последните месеци натискът се засили и вместо да се обучават полицаите, имаше репресии", смята Радев."
    ......Нямаше-а трябваше!
  • 6 Бай Дън Сяо Пън

    20 5 Отговор
    Може много , много по-добре да бъде всичко ! Просто трябва да няма герб дпс и каскет !!! Нищо повече
  • 7 Пак ще се потули

    27 0 Отговор
    пропуснат, защото е платено!
  • 8 случаен

    23 4 Отговор
    Можеше да сложат шипове....Нали някой трябва да поеме отговорността,ако превозното средство катастрофира и има пострадали къде отиват полицаите......

    Коментиран от #9, #10

  • 9 7.62

    17 8 Отговор

    До коментар #8 от "случаен":

    Не там където ътидуха , разбирачо ! В цял свят използват шипове , но ние нали си имаме каскет герб и дпс , та затова всичко ни е ОК ...
  • 10 1111

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "случаен":

    Този превоз е незаконен отвсякъде, шофьорът и пътниците отговарят за него.
  • 11 Мъка мъка

    11 4 Отговор
    Ако са имали шипове щяха да ги сложат.Но от 30 години не са са купувани нови.А да пробват да съберат в багажника на Астра или Шкода знаци лента щит бронижилетка според тъпите указания на ГДНП.Тежи не се събира и дава на късо многобройните кабели после пожар.Та така господа иксперти.
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    За 12 часа никой не каза коя е фирмата брандирана на автобуса ‼️
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Ей, това не е тротинетка , а цял автобус ‼️ Хиляда камери за трафик и накрая нямат една снимка на 20 метров 20 тонен обект ‼️‼️‼️
    Питайте ШАШ за спътникови снимки , дори те знаят ‼️‼️‼️
  • 14 ЖЕГА7112136860ЖЕГА

    9 2 Отговор
    На граница,още повече,че Българската е двойна граница (Държавна и ЕС) трябва да се правят предупредителен и втори фатален за нарушителите изстрели. Освен това,защо след ксто Борисов веднъж извърши престъпление ,оставяйки границата незащитена,сега неговите опоненти извършват същото првстъпление надграждайки Борисовото престъпление.Защото точно това е политическата мафия в България.Всички знаем,че "дълбоката държава" в България е еврейска и турска и именно това сакскобургото-доганово задкулисие одобрява или неодобрява дадени персонажи или партии .Разберете,че не може да има държава ако евреи и турци Ви управляват.Мигрантите трябва да бъдат върнати в Турция и Гърция,защото това са първите страни,в които са влезнали. Има закон за тия неща. Защо този закон не се изпълнява?

    Коментиран от #22

  • 15 Дзверо

    8 6 Отговор
    Как ще слагаш шипове като не знаеш какви хора са вътре!? Нали ще изтрепеш целия рейс бе!? И това го казва висш полицай независимо че е бивш!
  • 16 Учуден

    5 2 Отговор
    Никъде не чух от къде е дошъл този автобус до Бургас

    Коментиран от #21

  • 17 Служител на МВР

    8 1 Отговор
    Много е прав в изказването си г-н Радев. Защо след като автобуса не се е подчинил на двее КПП и не е епрял не са го спрели с шипове на пътното платно. Тогава нямаше да има жертви сред полицаите , а навярно сред мигрантите. Но дори и да имаше жертви сред мигрантите - то те какво турсят там. По добре да умират маймуните мигранти, отколкото бългрски полизаи.
  • 18 ТРЕТА ТАНКОВА АЙТОС

    1 4 Отговор
    ОТ УТРЕ ПОЛИЦАЙТЕ ДА ПАТРУЛИРАТ С ТАНКОВЕ, ТАНКОВЕТЕ ОТ ТЮФЛЕЦИТЕ АРМЕЙЦИ ДА СЕ ПРЕДАТ НА ПОЛИЦИЯТА. В ПОКРАЙНИНИТЕ НА АЙТОС Е ПЪЛНО С КОНСЕРВИРАНИ ТАНКОВЕ НА САЩ. ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС ОТ ТАМ ДА ВЗИМА ЩОТО НЯМАМЕ АРМИЯ. ТРЕТА ТАНКОВА БРИГАДА ИМАШЕ 240 ТАНКА. СЕГА НЯМА НИЩО.

    Коментиран от #20

  • 19 Онзи човек

    10 0 Отговор
    А тези шипове за пукане на гуми в патрулките ли стоят или са в склада на бай Стамат домакина, който е на пенсия и заплата в МВР и си почива на Хисаря по ТЕЛК?
  • 20 предай майка си

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "ТРЕТА ТАНКОВА АЙТОС":

    от сутеньора й на нап
  • 21 Като ,че ли

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Учуден":

    Автобуса идва от Созопол . На входа на Бургас има патрул на Гранична Полиция. Висят по цяла вечер с включени светлини.Как е минал автобуса покрай тях,какво са правили граничните,пари ли са броили,по дупките ли са си бъркали??? Нищо не се знае !
  • 22 ПЕК....

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЖЕГА7112136860ЖЕГА":

    Смяташ ли,, че докато откровени престъпници биват милозливо наричани ( дори и от тебе!!!) "мигранти/бежанци", някой ще ги върне!!!?
    Докато не се затрие тази пагубна политкоректност и на бялото не почнем да казваме бяло, пък на черното - черно, оправия НЯМА ДА ИМА!!! Помни ми думата!
  • 23 За протокола

    8 0 Отговор
    Жалко за загиналите, но смъртта им трябва да тежи ИЗЦЯЛО на ръководството на МВР, защото не ги е научило как да действат и защото не е ръководило преследването на автобуса грамотно. Което пак опира до обучение. Няколко неща:
    1. Не е трябвало изобщо да се опитват да спират автобуса принудително. Всяко принудително спиране с шипове, стрелба по гумите или шофьора и т.н. носи риск. Трябвало е само да го следват и рано или късно той е щял да спре. Най много да стрелят по двигателя и да се опитат него да повредят.
    2. Не е трябвало да се позволява автобуса да влиза в града. С преграждане на пътя е трябвало да бъде насочен към странични пътища, по възможност третостепенни и дори без изход.
    3. На пътищата близо до Турция трябва да се изградят прегради, където всички превозни средства да се движат бавно, докато ги заобикалят, и да могат да бъдат спирани и проверявани.
  • 24 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Господа, не разбрахте ли, че заградителните вериги с шипове, с които е бил оборудван всеки един полицейски автомобил, НЕ СА ОТГОВАРЯЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕУ СТАНДАРТИ, и преди две-три години са премахнати. За това време нови заградителни вериги с шипове, които да ОТГОВАРЯТ НА ЕВДРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ не са набавени и полицаите се возят в необорудвани с такова ЧУДО автомобили..Спират бандитите с телата си !?
    Полицаите вероятно носят пистолети само за красота и сплашване, и имат стоп гумени патрони..
    Чак когато полицаят има гумена здрава палка и в пистолета бойни патрони и ги употребяват по предназначение, когато всичко живо разбере, че униформеният полицай е представител на държавната власт. и никой няма право да го докосне / учишм се и даваме за пример великите Щати /........ , ще станем държава.!!!