6 Септември, 2022 17:37 3 152 21

Бракониери скочиха с резачка срещу горски, опитаха се да запалят колата си

  • бракониери-
  • дупница-
  • резачка

Автомобилът бил натоварен с бял бор, без контролна горска марка и без превозен билет

Бракониери скочиха с резачка срещу горски, опитаха се да запалят колата си - 1

Горски служители от Държавно горско стопанство - Дупница задържаха автомобил с дърва. Бракониерите оказали съпротива и опитали да запалят колата в момента на задържането ѝ.

Вчера, около 18:30 часа служители на ТП „ДГС Дупница“ излизат на обход в района на охранителен участък „Бистрица – Отовица“. Половин час по-късно, на разклона за Бели път забелязват лек автомобил, натоварен с дърва, на около 200 метра от мястото, на което се намират.

Правят опит да го спрат в момент, когато колата излиза на главния път. В колата пътували двама души, единият – непълнолетен. В момента на спирането на автомобила, единият от пътуващите в него извадил моторна резачка, заплашил със саморазправа и напръскал колата с бензин от резачката. Опитал да я запали. Горските служители потърсили помощ чрез тел. 112 и такава им е оказана своевременно.

Автомобилът бил натоварен с бял бор, без контролна горска марка и без превозен билет. След задържането и, колата, заедно с товара, е закарана в двора на ТП „ДГС Дупница“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лек автомобил

    6 14 Отговор
    с бор, айде стига глупости
  • 3 Тировете с

    41 2 Отговор
    дърва всички са редовни и невидими.
  • 4 Варианти

    38 1 Отговор
    Или бракониерите не са си платили такса " спокойствие", или горските са от редкия изчезващ вид 0. 01 % " вършим си съвестно работата", или по веригата " дървена мафия– горски" е станало късо съединение. Има вероятност и бракониерите да са навлезли в територията на себеподобни, закриляни от...знаете.
  • 5 По-добре

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    да им дадат дейзери, гумени куршуми и за всеки случай и бойни. Само с бойните не смеят да стрелят и го отнасят по пълна програма. Трябва като американските полицаи: пистолет, дейзер и палка. В багажника М-16, гранатомет, гранати и полицейски щит.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Днес по телевизията

    27 2 Отговор
    даваха как горските ходели по наводнените села около Стряма и казвали: тук има наши дърва, събирайте ги отделно и после ще ги плащате.

    Коментиран от #9

  • 8 Аз ли да се гръмна?

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    Кой по кого? В леката кола няма как да се натоварят милионите пространствени кубици, които заминават при съседите, но за бг народонаселението – НЯМА, или има на спекулативни цени. Е... " законните " със сигурност минават с позволението и разрешението на съответните служители. В никакъв случай не подкрепям бракониерството, но " законните" бракониери са в пъти повече от тези с по 1– 2 кубика.
  • 9 Думи нямам

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Днес по телевизията":

    Потрес!!! Вместо да се осигури на пострадалите поне топлинка за зимата, ако въобще имат подслон, т. е – останало е нещо от къщите им.

    Коментиран от #19

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 2 Отговор
    дпс мафия
  • 11 Рошко

    12 2 Отговор
    Ами въоръжете и горските с водни пистолети и розови белезници, па като им скочат с резачка да ги четем и тях в криминалните хроники,нема такава държава
  • 12 Италиано бръмчи яко на дърва

    15 1 Отговор
    И ДУПЕСАРИТЕ гепят яко после наводнения имало
  • 13 Никола Малимов

    19 1 Отговор
    Герб и ДПС мафията изрезаха горите и станаха наводненията гласувайте за тях
  • 14 Тома

    17 0 Отговор
    Не са били хората браконери ами от състава иръпшан са

    Коментиран от #15

  • 15 Христо

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тома":

    Това бракониерство е в последствие от голямото предлагане на дърва от горските стопанства който оставиха хората да студуват тази зима.А обещанията бяха голямо складове предлагане на дърва на себестойност и какво ли още не .
  • 16 Мафията братко

    6 0 Отговор
    Мафията си има държава
  • 17 фАНТОМасс

    1 2 Отговор
    Кой каквото има , с това скача ! С резачка явно е по-убедително да убедиш другия да не ти пречи.
  • 18 Мюслита

    3 1 Отговор
    Не са платили на горските, иначе заедно си секат без проблеми!!!
  • 19 Застраховка

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Думи нямам":

    А псотрадалите какво са направили за да намалят щетите си?
  • 20 БПФ

    5 0 Отговор
    Първо - прокуратурата трябва да започне да си изпълнява задълженията - защото незаконната сеч според НК се наказва със затвор - ама досега ЕДИН осъден няма !!! Мрсен прокурор, който прикрива престъпниците с бездействието се, вместо да им повдига обвинения, да получава минимум 10-годишна присъда от специализиран съд. Същото и за мрсен садия, който дава присъди под предвиденият в законът минимум... щото има случай за умишлено убийство с извършител хъхpeк и убит човек, да се дават 2-3 години !!!

    Второ - горските да носят наказателна отговорност, ако в техният район има незаконна сеч. При сериозни мащаби - в затворът.

    Трето - горските да имат пълни правомощия да пазят гората, включително с оръжие. В ей-такива случаи - горският вдига лупарата, заредена с патрони за глиган и направо им пръcва тимбериците на тия и ги зарязва там да ги ядат чакалите !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Калчев

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "БПФ":

    Да,ама не. Камери има по единствените възможни места за преминаване над реки и дерета . На вход на селата. И никой не могат горските да хванат. Кметовете нищо не знаят за всекидневно минаващи каруци ,микробуси и камиони с дърва. Не номера на дървата а номера на колите нямат. Изобщо не трябва да се допускат римляни и други в гори и полета. Нямат собственост там. Само крадат чуждото и съсипват всичко гнидите. Затвор и да садят дървета а не да лежат на почивка. Корумпиран горски -два пъти повече присъда и
    цялото имущество . Тея по богати от митничарите станаха с едната заплата. Конкуренти на селските кметове милионери в пари и имоти за десетина години. Римляните крадат за тях.