Last news in Fakti

14 Септември, 2022 16:37 2 040 4

Въоръжени и маскирани нахлуха в заведение в Шумен

  • въоръжени-
  • маскирани-
  • заведение-
  • шумен

Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението

Въоръжени и маскирани нахлуха в заведение в Шумен - 1

За броени часове криминалисти от РУ- Шумен задържаха извършители на грабеж с оръжие. Сигнал за престъплението бил приет малко след 03:00 часа на 13 септември в дежурната част на ОДМВР- Шумен.

Съобщено било, че неизвестни, с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите на дръзкото посегателство. Извършен бил обход в района, но евентуалните извършители не били установени. Изяснено било, че са двама, носили маски, ръкавици.

Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението.

Сигнал е подаден и в охранителната фирма, която го охранява чрез паник бутон. Извършените множество оперативни действия са дали резултат.

Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник.

Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства. Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи високорискови наркотични вещества- кокаин през 2021 година . Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на РП- Шумен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последствията

    6 8 Отговор
    От кировия режим
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    мутрите се ВРЪЩАТ
  • 3 Бай Лисан

    8 0 Отговор
    Не казват какво е заведението, но с 1000 лева оборот вероятно е баничарница.
  • 4 Иван

    6 0 Отговор
    Глад, студ, ифлация, борба за оцеляване.