12 Юли, 2013 14:07 2 433 0

Митничари спасиха контрабандист от линч

  • митничари-
  • спасиха-
  • контрабандист-
  • линч

Светкавичната реакция на инспектори от Митница Русе спаси от юмручна саморазправа румънски контрабандист на цигари, върху когото се нахвърлиха двамата водачи на румънски туристически автобус.

Нервите на шофьорите от сериозната румънска фирма не издържали, след като при проверката със скенер на ГКПП-Дунав мост митническите инспектори открили 200 кутии цигари, натъпкани в опаковки от прах за пране, зърнени закуски и бисквити.

Пренасящият стоката пътник отначало се опитал да шикалкави и това забавило още повече проверката. Веднага след като станало ясно кой е виновникът за закононарушението, водачите на автобуса решили да раздадат правосъдие на място заради петното върху доброто име на фирмата и забавянето на всички пътници. Бързата намеса на митничарите предотвратила разрастването на конфликта.

Случаят се разиграл в четвъртък вечерта на трасе “изход”. Автобусът пътувал по линията Атина – Букурещ. Заловените цигари са от марките "Gold Mount Superslims", "Gold Mount"-бяла кутия и "Raquel Slims". Срещу уличения в контрабанда М.Ф. е образувано незабавно производство и днес до края на работния ден ще бъде изправен пред съда.

Освен това дознание през миналата нощ русенските митничари са съставили общо 6 акта за нелегално пренасяне на цигари без бандерол. Общият брой на заловените контрабандни кутии е над 520.
В автомобил с гръцка регистрация, пътуващ за Румъния, с петима пасажери на борда, са открити общо 216 кутии цигари от марките Jim, R.D.G., Magnum, Gold Mount Superslims, Jim Royal и Raquel Slims. Нелегалната стока била разпределена в багажите и на петимата пътници, така че всеки от тях отнесъл акт за установеното нарушение.
88 кутии цигари са открити в кабината на турски ТИР. Папиросите от марките „“LM red“, “Parliament“ и “Karelia“ с надпис „Duty Free“ са били само грижовно загънати с одеало върху леглото на шофьора в кабината. На водача е съставен акт.

Служители на Митническо Бюро – Търговище заловиха тази сутрин 20 кг нарязан тютюн за пушене и 24 кутии цигари с надпис „Duty Free“ в нелегален пункт за изкупуване на цветни метали в община Попово. Проверката на митническите инспектори в обекта открили двайсетте пакета, всеки с тегло 1кг, в офиса на пункта. Цигарите са намерени в чантата на 28-годишната продавачка. М.В. признала, че тютюна е поръчала по интернет на цена 25 лева за кг. Доставен й е с куриерска фирма, за което имала и документи. Количествата цигари и тютюн за иззети и на М.В. е съставен акт. Предвидената за тютюна санкция е в размер на удвоения акциз, който е 152 лв. за един килограм. Заедно с глобата за цигарите наказанието, което може да бъде наложено на нарушителката, е над 8000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА