Last news in Fakti

28 Септември, 2022 14:05 863 6

Нови арести за търговия с гласове в цялата страна

  • арести-
  • гласове-
  • вот

Петима са задържани на територията на Берковица, Благоевград и Лом

Нови арести за търговия с гласове в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС

Нови арести при спецакции срещу търговия с вот, проведени край Берковица, Лом и Благоевград.

При операцията в Благоевград са задържани мъж и жена. Те изготвяли списъци с имена на хора, на които предлагали по 40 лева, за да гласуват за определен кандидат, съобщи Нова тв. Открити са още листовка със саморъчно написани върху нея имена и ЕГН-та и 30 бр. хартиени бюлетини с оградена партия. Ива Дачева и Владислав Иванов са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При друга акция в берковското село Бистрилица е задържан 48-годишен мъж. От имота му са иззети 2 375 лв., 7 листа с изписани срещу тях имена и цифри, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и 4 патрона. Направено е и претърсване на притежаваните от мъжа два леки автомобила.

Други двама са задържани при акция акция в ломското село Василовци. Служители на РУ Лом извършили проверка на сигнал, според който служител на Община Брусарци, заплашил собственик на заведение, че ще събори изграден от него навес, ако не гласува за определена политическа партия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор
    А за търговия с
    де.ПУТат.КИ ще има ли
    арИстувани 🤔🤔🤔
  • 2 !!!?

    6 0 Отговор
    Една жена от ромската махала: Вие от Парламента имате пари, идвате при нас и си купувате гласове ! Чия е вината !!!?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БРАВО на МВР
  • 4 Тома

    5 1 Отговор
    Откакто дойде демокрацията за циганите стана бизнес купуването на гласове в цялата страна а ние даваме пари на партиите за честни избори.
  • 5 Има навсякъде трябва да има повече

    3 0 Отговор
    Сигнали подаваите сигнали само така ще бъдат наказани продажните и коромпираните политици и граждани продали се за 50 лева
  • 6 Демократ

    3 0 Отговор
    30 години едно и също.За какви честни избори говорим.Престъпници много,осъдени за престъплението няма,многомилионни държави обявяват резултатите от изборите си същата нощ,Италия е с 60 млн.население,изборите бяха в неделя приключиха в 21.00 ч. в 24.00 ч. обявиха резултатите.Нашият велик ЦИК 7 дни прави стъкмистики, за докара резултатите,които мафията е разпоредила.Друго обяснение няма.Даже в САЩ с население 330 млн.обявяват на другия ден резултати.Светът е технологичен, но България не е и не иска да бъде. Избирателите са колкото в един град в нормална държава.