Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 11:25 3 630 15

Иво Лудия влиза в затвора за много години

  • иво лудия-
  • катастрофа-
  • загинали

"Съжалявам за всичко, което се случи. Признавам изцяло вината си", заяви в съдебната зала 47-годишният пловдивчанин

Иво Лудия влиза в затвора за много години - 1

Иво Даскалов, известен с прякора си Лудия, се призна днес за виновен по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на трима мъже, съобщава Plovdiv24.bg.

"Съжалявам за всичко, което се случи. Признавам изцяло вината си", заяви в съдебната зала 47-годишният пловдивчанин. Поради тази причина делото приключи по съкратената процедура.

Инцидентът е от 2 май миналата година, когато Иво Лудия празнувал Великден със свои близки и познати в къща в село Бойково. Въпреки че през целия ден употребявал алкохол, към 21,30 часа той потеглил за Пловдив с БМВ Х5, като в колата качил двама свои познати. На Околовръстното шосе Иво Даскалов предприел изпреварване, но със скорост от 180 км/час се блъснал в идващото насреща БМВ 730 Д.

На място загинали шофьорът на второто БМВ - Н.И. (на 43 години), както и двамата пътници в автомобила на Лудия, съответно на 36 и 38 години. Установен по безспорен начин бил и фактът, че Даскалов шофирал с 2,17 промила алкохол в кръвта.

Прокурорът по делото, както и адвокатите на почернените семейства, поискаха максимална присъда за Иво Даскалов, изтъквайки утежняващи вината му обстоятелства. Те посочиха, че обвиняемият има до този момент 14 наказателни постановления за нарушаване закона за движението по пътищата, както и 5 бр. фишове. Освен това според думите им Иво бил с "криминалистични данни", въпреки че вече е изтърпял предишна своя присъда.

В съдебната зала Иво Даскалов бе с патерица и накуцваше силно, а адвокатите му представиха заключение на проф. Владимир Ставрев от клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, че трябва да се подложи спешно на операция за смяна на дясна подбедрена става.

Даскалов бе осъден на 15 години затвор, а заради признаване на вината наказанието му бе редуцирано с една трета. В крайна сметка той ще лежи в затвора 10 години, а за 12 години му бе отнета шофьорската книжка.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекувам наркозависимост

    20 2 Отговор
    хехехехехе след 4 е вънка .....

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ганьо

    42 2 Отговор
    10 години за убийство на трима невинни. И за добро поведение като му смъкнат нашия човек след 5-6 години е на свобода. Честита ви справедливост в абсурдистан

    Коментиран от #4, #9

  • 4 хахаха

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    Няма 6 точно 5г и са му били шута

    Коментиран от #13

  • 5 Никога повече герб и дпс

    20 1 Отговор
    На боклуците като този деградирал индивид мястото им е в затвора доживот, какви са тия десет, петнадесет години, той е отнел три човешки живота господа съдииииии!!!!!!!
  • 6 кУмУнист

    21 0 Отговор
    Убиваш 3ма човека и ти дават 10г, ма колко евтин бил човешкият живот.
  • 7 Нашийник

    14 3 Отговор
    А другият луд, дето причини УМИШЛЕНО смъртта на стотици хиляди българи за 12 години (за отпреди да не говорим) кога?
  • 8 Роза

    4 5 Отговор
    За съжаление нашето законодателство е приравнено с европейското.За това са му дали толкова малко!Американското правосъдие е по съвсем друга система.Но от този вече човек не става!Най-вероятно е да умре в затвора,където условията са доста сурови.
  • 9 Иван

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    За непредумишлено убийство десет години са много.
    И на теб може да ти се случи инцидент при който да загине човек, тогава ще те питам десет години малко ли са.

    Коментиран от #11

  • 10 бай тошо

    9 0 Отговор
    смешното е че за присвояване на пари както при Жоро инкасото закона предвижда от 10 до 20 години а при убийство от 5-15 :Д и на всичкото отгоре като си признаш вината пада с 1/3 и тоя убавец като излезе мислите ли че липсата на книжка ще го спре да се качи пак на беенвето си ?
  • 11 бай тошо

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    не говори глупости, инцидент би било ако караш без да си употребил алкохол и с ограничението на скоростта, в случая 80км/ч, а не 180км/ч. и нямаш десетки наказателни постановления
  • 12 Справка

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "лекувам наркозависимост":

    ПО закон няма право да бъде освободен,ако не е изтърпял минимум половината наказание,тоест минимум 5 години,в случай ,че работи всекидневно. Ако не работи в затвора ще си лежи 7-8 години при добро поведение, иначе 10.
  • 13 Справка

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "хахаха":

    Само ако работи и е с добро поведение.
  • 14 Продълж@в@ме подмян@т@

    0 0 Отговор
    Какъв справедлив съд😂убиваш трима и само 10 години😂не прокуратурата трябва да се сленя а и съдийте в червения съд😉
  • 15 Цирк Украйна

    0 1 Отговор
    Иво Лудия е пич, толкова дрога е издрусал, колкото прах за пране вие не сте използвали за парцалите си през целия си живот.