Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 19:07 1 839 12

Осъдиха работник за присвояване на инструменти за 900 лева

  • работник-
  • присвоил-
  • инструменти

36-годишният мъж е неосъждан досега

Осъдиха работник за присвояване на инструменти за 900 лева - 1

36-годишен мъж бе осъден условно за присвояване на инструменти, собственост на строително-ремонтна фирма, към която бил нает на работа като общ работник.

Противозаконното присвояване било извършено в периода от септември до 4 октомври 2020 г. Понеже подсъдимият живеел в непосредствена близост до строителния обект на фирмата, управителят на дружеството имал уговорка с него да складира ползваните инструменти в помещение от дома си, като идвайки на работа сутрин да доставя само необходимите за работата, а вечер да ги прибира обратно.

След време, недоволен от полученото заплащане във вид на дневни надници, работникът решил да продаде един от инструментите и да задържи парите за себе си. Разбирайки за случилото се, управителят на дружеството започнал да удържа част от дневното му възнаграждение заради липсващия инструмент.

Известно време след това подсъдимият спрял да се явява на работа и междувременно се разпоредил, отново в свой интерес, с още няколко от чуждите инструменти като ги продал. Общата стойност на инкриминираните вещи е за около 900 лева.

36-годишният мъж е неосъждан досега. С решение на Варненския районен съд бе наказан с 8 месеца лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 9 Отговор
    Където и да съм работи, винаги съм си краднал.
  • 2 Магнум

    27 2 Отговор
    За кокошка няма прошка
  • 3 АммаХаа

    8 1 Отговор
    То в таз држава немож тухли да биреш,немож и унструмент да биреш,......шъ са затрилям вече в гърба пит пъти ,то немож си живее така
  • 4 Когато строяха имоти на Доган

    14 1 Отговор
    Оня не плащаше .

    Коментиран от #7

  • 5 Бай Шамар

    3 2 Отговор
    Каквото търсил, намерил.
  • 6 бомбето

    2 2 Отговор
    Такива са му били потребностите и възможностите на човека разбийш.
  • 7 строител

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "Когато строяха имоти на Доган":

    Най много пари сме вземали именно по време на управлението на ДПС и НДСВ. Мои колеги работеха там,но никой не се е оплаквал, напротив, всички бяха доволни. Спомням си и времето преди НДСВ и ДПС...буквално .за парче хляб работехме. А във времето, когато не бяхме още в НАТО и ЕС, беше най зле, особено при Виденов,за 10 долара на месец работехме,а за 25 евро надница в чужбина ходехме да работим . ... Знаем гладните години преди да ни приемат в ЕС и НАТО
  • 8 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    16 1 Отговор
    А кога ще има осъден да палати справедливи заплати и глобен заради това, че не плаща справедливо робовладелец.
  • 9 позеленял

    13 2 Отговор
    според всички закони работодателя дължи наем за съхранението на инструментите , платил ли го е ? да бъде съден и в затвора , бандитска държава
  • 10 Голям майтап

    5 0 Отговор
    Те краднаха със милиони всички власт имащи и сега си идваме на думата а тя е КоКошкара
  • 11 Иван

    3 1 Отговор
    Няма закони в тази държава, за такова престъпление трябва десет години да му дадат.
  • 12 Емо

    2 0 Отговор
    Страшен престъпник, няма що. Проакуратурата е жалка институция, пълна с търбуси. Първи помощник на организираната престъпност. За дребните риби и умрелите кучета първи. Пред организираната престъпност са по-ниски от тревата.