Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 08:51 1 437 12

Близо 60 мигранти са заловени в района на Ихтиман и Вакарел

  • мигранти-
  • ихтиман-
  • вакарел-
  • заловени

Мъжете  са от Сирия и Афганистан на видима възраст между 18 около 24 години

Близо 60 мигранти са заловени в района на Ихтиман и Вакарел   - 1
Снимка: bTV

Три групи с нелегални мигранти са заловени в района на Ихтиман и Вакарел. В два микробуса и лека кола са се возили 57 мигранти. Трите превозни средства са спрени за проверка в рамките на 7 часа.

“Те са пътували от Бургас за София по АМ “Тракия”. Спрени са за проверка от полицията в района на Траянови врата. За разлика от друг път, не е оказана съпротива от страна на превозващите мигрантите”, каза окръжният прокурор на София Наталия Николова в предаването “Тази сутрин”.
Тя подчерта, че мигрантите са били мъже от Сирия и Афганистан на видима възраст между 18 около 24 години.

В този случай няма лица под 16 години. Всички са настанени в съответните учреждения, каза Николова.

На тримата водачи им е повдигнато обвинение за “каналджийство”.

Тя описа и профила на участващите в прекарването на мигрантите. “В голямата си част през последния един месец каналджиите са граждани на различни държави - има и българи, но в повечето случаи са чужди граждани. Не са осъждани, нямат криминални прояви. Това, което казват те, че искат да спечелят пари”, добави Николова.

По думите ѝ България е само транзит за мигрантите, обикновено те трябва да бъдат превозени от Турция до Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сър Ник коуч и инфлуенсър

    8 0 Отговор
    Всъщност някой знае ли дали досега каналджия да е получил сериозна и ефективна присъда ???
  • 3 стоян

    4 5 Отговор
    Тъпо да пречат на хората в стремежа им за по добър живот , къде са прекрасните европейските ценности . Трябва даже да им се помага да стигнат до тези правилни и добри страни които имат даже и излишни ресурси и сърце да помагат на клетата жертва на агресия Украйна .

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Европейските

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    ценности са за европейците. Не може ЕС с 7% от световното население (500млн.) да храни 1,2млрд. араби,1,3млрд. африканци. За благодарност изнасилват, искат джамии, халал и уважение. По-добрия живот в Европа е защото европейците работят.

    Коментиран от #8

  • 5 анти-жумбист

    6 1 Отговор
    не е добре да бъдат спирани инженерите и лекарите за фрау танте, пардон - за гусин шолц. да пътуват!
  • 6 Законова промяна

    5 0 Отговор
    В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА, НАЛИ?
  • 7 Перо

    6 0 Отговор
    Радев не го ли е срам да говори за Шенген,при ежедневно,нелегално преминаване,средно на 1100 престъпници и полицията работи за наркопрестъпници!
  • 8 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Европейските":

    В Европа и САЩ,мигрантите от Азия и Африка не се интегрират а създават катуни и работят и се обслужват само по между си, в пълна изолация от останалия свят! Единственият контакт с местното общество са социалните служби и органите за издаване на лиценз за обществени услуги! Даже кандидат-шофьорките се обучават от инструкторки жени с фереджета!

    Коментиран от #9

  • 9 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    П.С. Вместо да се интегрират /болшинството/,в местното общество,те налагат своя манталитет,религия,закони,морал,традиции, в изолираната среда и водят затворен живот! Едва,след две поколения започват да навлизат в чуждото за тях общество,без откъсване от стария свят!

    Коментиран от #10

  • 10 Това не може да

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    продължава вечно. Имам един пост от 2015г., ще го припомня:План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 11 Нещастникови

    1 0 Отговор
    Зад оградата струваща милиони сега трябват корпус за борба с тероризма и автоматични само насочващи се картечни установки . Турчина квото взе- взе и сега в хауса на война в близост с тежка инфлация в подобие на държава от която собствения народ бяга ,защо да не наводни окончателно Европа с ислямисти правоверни. Тея от къде мислите имат хиляди евро и долари та да плащат и да се развяват с милиони вече из Европа. Някой ги спонсорира така както банки спонсорираха без лихви или директен подарък рашани да изкупят хиляди имоти около морето ни.
  • 12 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян":

    Целта на тези хора е Германия, те не са заплаха за България пуснете ги да си ходят.