Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 09:50 999 5

26 нелегални мигранти са заловени в София

  • мигранти-
  • заловени-
  • софия

Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил "депо" за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница

26 нелегални мигранти са заловени в София - 1

26 нелегални мигранти са заловени при полицейска акция рано тази сутрин на улица "Царибродска" 65 в София.

Хората са от Сирия, Ирак и Мароко.

Мигрантите ще бъдат отведени в Трето РПУ в столицата. След като бъдат снети техните обяснения, те ще бъдат откарани в някой от мигрантските в центрове - на Агенцията по бежанците или на МВР в София.

По случая е образувано досъдебно производство.

Предстои да бъде изяснено дали адресът е бил "депо" за нелегални имигранти, откъдето те са извозвани към българо-сръбската граница.

В последните няколко месеца сред задържаните има все повече мароканци. Експерти коментират, че причината за това е, че западноевропейските държави да са засилили мерките за сигурност в Средиземно море, а мароканците пътуват до Турция без ограничения и оттам атакуват с българо-турската граница

Трафикантите през последните месеци са сменили тактиката си и карат мигрантите до София или директно до Сръбската граница, а не както преди - да ги изоставят на АМ "Тракия", коментират още експерти.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само питам

    1 0 Отговор
    Няма ли свободни места по хотелите в Златните,Слънчака?Няма ли някоя украинка да се посмести малко за два трима нуждаещи се като нея?
  • 4 Циник

    0 0 Отговор
    Браво. Сега хванете легалните и ги върнете по селата, преди София да изгърми по шевовете.
  • 5 Колев

    0 0 Отговор
    България, вече колонизирана тотално, е абсолютно разграден двор. Между тази България и онази на Живков няма никаква прилика. Умираме не само от студ и глад, който се обезпечава от нашите политици, умираме духовно. За сметка на това всеки ден ще слушаме за самоубийства, за катастрофи по пътищата за уловени групи от емигранти. Драги ми господа, издръжката на един афганистански емигрант е доста по скъпа от тази на един пенсионер. не става дума за луксозните украински гости, дошли у нас да опитат безплатно петзвездните ни хотели на морето. Щом не можем да разберем разликата между интелектуалното ниво на Костадинов и на Борисов, че и на Ристето Иванов, на гнома Атанасов, и на много други ще си плащаме жестоко.