20 Октомври, 2022 15:10 2 059 5

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС

  • акция-
  • полиция-
  • ддс-
  • бургас

Установено е търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български гражданин, което извършва внос на големи количества строителни материали от Турция, Гърция, Румъния и други държави от Европейския съюз

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС - 1
Снимка: БНТ

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС. Установено е търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български гражданин, което извършва внос на големи количества строителни материали от Турция, Гърция, Румъния и други държави от Европейския съюз, съобщи БНТ.

С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, стоката преминава документално през различни фирми "бушони", стопанисвани от безимотни лица, а в действителност се разтоварват в складове, собственост на айтоската фирма.

До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от месец април досега фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.

Има данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали - тухли, дървен материал, различни видове желязо и други, не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството както на сгради, така и на промишлени съоръжения.

По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВР

    5 1 Отговор
    Заловихме бандит с две туби и маркуч, източвал ДДС.
  • 2 Грую

    8 1 Отговор
    Демек строителните материали на комшиите не стават,тяхното боклук а нашето най-качествено. Демек всичките им сгради в Турция и Гърция са за събаряне щото са изпълнени с материали неотговарящи на европейските норми,защото то само за една краставица е изписан ферман . Бря,бря,бря някой да им каже на комшиите за да започнат да бутат тези опасни сгради и небостъргачи .
  • 3 Откровен

    4 0 Отговор
    Ами дето има там се точи...тече пълно и пробито каче.Това ДДС си е създадено за да се ...ТОЧИ.Ако не от управляващите чрез Бюджетни хватки,то от тези де пълнят хазната.С разните му акцизи не е ли същата работа.Я да ги направят символични и поносими за цигари,алкохол,горива и да видим дали ще се вихри контрабанда?
  • 4 Наркос

    4 0 Отговор
    Ама само тази фирма ли 😂
  • 5 МВР Е ОПГ

    3 1 Отговор
    Най жалки те милиционери вьв Европа са българските. Не може бандит да ти представлява закона тези са за затвора