27 Октомври, 2022 17:10 2 967 14

23 г. затвор за мъж, изнасилил и подпалил 17-годишната си братовчедка

  • цар калоян-
  • изнасилване-
  • палеж

Пострадалата била намерена в изключително тежко състояние и с реална опасност за живота, като впоследствие се наложи ампутация на едната ѝ ръка

23 г. затвор за мъж, изнасилил и подпалил 17-годишната си братовчедка - 1

Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста от Цар Калоян, обвинен за изнасилване, опит за убийство и палеж, съобщи говорителят на Окръжния съд в Разград Илияна Банчева.

Състав на Разградския окръжен съд призна за виновен и наложи едно общо наказание на 26-годишния за извършените от него на 16 ноември 2021 г. в Цар Калоян три престъпления.

Подсъдимият опитал да убие 17-годишната си братовчедка, като деянието е извършено с особена жестокост и с цел да бъде прикрито друго престъпление. Отново в условията на опасен рецидив, се съвкупил с непълнолетната, като я принудил към това със сила. Третото обвинение е за това, че е запалил къщата, в която момичето живее.

Пострадалата била намерена в изключително тежко състояние и с реална опасност за живота, като впоследствие се наложи ампутация на едната ѝ ръка. От съда припомнят, че подсъдимият два пъти е осъждан за подобни престъпления през 2016 г. и 2017 г., поради което две от обвиненията се явяват в условията на опасен рецидив.

Престъплението подсъдимият извършил на 16 ноември 2021 година. Привечер той отишъл в дома на свои роднини, където живеела пострадалата непълнолетна. Целта на посещението му първоначално била друга. Но след като имал кратък спор с братовчедка си, той я нападнал. Ударил я няколко пъти с шамари и юмруци по лицето и врата, заплашил я, че ще я убие и я изнасилил.

В опит да прикрие стореното, Н.Я. решил наистина да убие братовчедка си. Започнал да я души, докато тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че е мъртва. Преди да избяга подсъдимият запалил чаршафите на леглото на момичето и го оставил безпомощно.

Жертвата на 25-годишния тогава мъж била намерена от майка си малко по-късно същата вечер в тежко състояние. Момичето незабавно било отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание, като съществувала реална опасност за живота ѝ. Лечението ѝ продължило дълго, а възстановителните процедури и рехабилитация продължават и днес.

Делото се гледа от петорен съдебен състав по реда на съкратеното съдебно следствие и при закрити врата.

За причинените неимуществени вреди подсъдимият е осъден да заплати на пострадалата сумата от 150 000 лева ведно със законната лихва до окончателното изплащане. На бащата на момичето ще заплати 14 706 лева за причинените имуществени вреди вследствие на палежа.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Калоян

    24 3 Отговор
    А на бас че е кандидатпрабългарите? Сигурно има конни каруца! Сега кой ще храни хайванчето?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Присъдата подлежи на обжалване

    4 3 Отговор
    Сега се събират едни пари у мааалата, ум да ти зайде! 5 бона на годинка! Който се облажи, да е жив и здрав и със здраве да си ги харчи!
  • 4 Кажи честно

    30 1 Отговор
    Верва ли някой, че 23 г. като го храним в затвора и този бок.лу.к ще излезе чист и праведен?!
    По каква причина 23 години да плащаме за него, вместо да отработи 1 ден в кариерата и сам да си плати разноските за разстрела?!

    Коментиран от #10, #12

  • 5 фен на сидеров

    6 11 Отговор
    фен на иzzpаждане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 681

    22 1 Отговор
    Ликвидация за такива!
  • 8 За такъв изрод

    23 1 Отговор
    И доживотна без право на замяна е малко!!!!
  • 9 Тоалетна хартия

    20 1 Отговор
    Гнусен циганин, имащ право да гласува!!!
  • 10 Гого

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кажи честно":

    За съжаление премахнаха принудителния труд. Преди такъв като тоя по цел ден правеше от големи камъни малки камъни в балкана и ако рече да мръдне го чакат с калашника...... Но сега вече е анархия.....9527
  • 11 Марш

    10 0 Отговор
    И за това ужасяващо и варварско престъпление, при това в условия на опасен рецидив, ме дават 23 години, за да излезе "за добро поведение" след 15 ????

    НЕЗАБАВНО референдум за връщане на смъртното наказание !!!
  • 12 БПФ

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кажи честно":

    По добрре е да се върне като наказание каторжният труд без право на замяна. Да бъхти като роб в урановите или оловните мини на 12-часови смени - 6 дни в седмицата, с минимална дажба, докато пyкне.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ама друг път

    3 0 Отговор
    Сваляне на мораториума върху смъртното наказание