1 Ноември, 2022 13:04 2 150 7

Близо 4 кг злато хванаха на Капитан Андреево

  • злато-
  • капитан андреево-
  • контрабанда

Стойността на пратката е за около половин милион лева

Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение на мъж със сирийско и германско гражданство за контрабанда на златни накити за 476 556 лева, съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от 29 октомври, когато лек автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Германия, е проверен по метода „анализ на риска“. Във фабрични кухини на задните седалки на лекия автомобил митническите служители са открили пакети, съдържащи изделия от жълт метал – гривни, колиета, пръстени, обици и синджири. Според експертизата на вещото лице намерените 3971,30 грама бижутерийни изделия са от 21-каратово злато и са на обща стойност 476 556 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

Преди дни отново на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ бяха задържани 124 670 британски лири с левова равностойност над 280 хил. лева, скрити в камион с турска регистрация. С този случай от началото на годината откритата при проверки на "Капитан Андреево" валута е с левова равностойност вече към 20,6 млн. лева. Най-често обект на трафик са евро и британски лири.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    И КАКВО та как б построено МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО и оня господин от СЕЛО ХАЙРЕДИН КОЗЛОДУЙСКО няма какво да се пише СВЕТЕЦ ц защото СВЕТЦИТЕ са на НЕБЕТО а повечето МИТНИЧАРИ са корумпирани
  • 2 Чудо !

    8 0 Отговор
    Сега да ги направят на кюлчета за Тикво-мутрата и една огърличка да запазят за барселонската селянка.
  • 3 адаша

    2 0 Отговор
    Интересно ми е на каква база се определя цената. Едно е на чист грамаж, а друго е като изработен накит.
  • 4 Хората нямат пари

    5 0 Отговор
    За хляб! Тея в злато се къпят 😂🤣😅
  • 5 Жена

    0 1 Отговор
    Много не точно описание за произхода на нарушителя. Германия не допуска двойното гражданство с държави извън ЕС. Този господин или е сирииец с право на пребиваване в Германия или е немец със сирийски произход, но двете гражданство сирийско и немско няма как да има.
  • 6 ЧЕКМЕДЖЕ

    1 0 Отговор
    Ако искат да хванат много ЗЛАТО , да не ровят по колите на разни хора , а да претърсят стаята на Бойко с чекмеджетата и шкафчетата ! Толкова е лесно и просто !
  • 7 цикЛОП

    0 0 Отговор
    Колко ли килограма има в Бойковото гардеробче ? Дего се кълнеше , че го няма ! Както преди каза , че не ядял суджук , щото имал кръвно !!!