Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 12:50 2 058 3

Побоят с гаечен ключ на кмета на Кирково-заради търг отпреди 10 години

  • кмет-
  • кирково-
  • прокурор

Назначена е и психиатрична експертиза на нападателя, обяви наблюдаващият прокурор

Разправия заради търг е вероятната причина за побоя над кмета на Кирково. Това обяви по време на брифинг наблюдаващият прокурор Емил Александров. В сряда Шинаси Сюлейман бе нападнат с гаечен ключ. Нападателят е задържан за 24 часа, съобщи Нова телевизия.

„Преди близо 10 години е имало търг за дадено помещение на общината. Нападателят има претенции, че не са му го дали, въпреки че не се е явил на наддаването”, обясни Александров.

Нападението е станало около 13.30 ч. в присъствието на зам.-кметът и секретаря. Веднага е подаден сигнал на 112, като на място е дошла полиция.

„Образувано е досъдебно производство. Назначена е медицинска експертиза, която да установи травмите на пострадалия. Назначена е и психиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя. Още нямаме резултати”, обясни прокурорът.

„Кметът е бил край сцената, където се поставя новогодишната украса. Там е забелязал счупен глобус и е попитал работниците кой го е направил. Те казали, че е непознато лице. В този момент започва побоят”, каза още Александров.

Установява дали мъжът, който е набил кмета, е същият, който е повредил украсата. Текат разпити, в района има и видеокамери. За подобно престъпление законът предвижда 2 години затвор, уточниха от Прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, да

    11 1 Отговор
    Има еволюция в държавата! От винкела е на по-високо ниво.
  • 2 СЗО

    3 2 Отговор
    Бай селяк забавя, но не забравя! :)
  • 3 Тома

    2 0 Отговор
    Тази година гаечен ключ а догодина винкел или чук 10 кг.