Last news in Fakti

1 Август, 2013 14:35 4 564 0

15 души с обвинения за убийства и грабежи

  • 15 души-
  • обвинения-
  • убийства-
  • грабежи

Разкрито бе кой е извършил убийството на краля на автоджамбазите. Предотвратено е нападение на 2 лица от фонд

15 души с обвинения за убийства и грабежи - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е повдигнала обвинения на 15 души за убийства, грабежи и други престъпления, във връзка със специализираната полицейска операция срещу организирана престъпна група. Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на съвместна пресконференция с МВР в Съдебната палата.

Спецакцията бе извършена вчера. Тя бе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, МВР проведе акция в София, Видин и Монтана срещу организирана престъпна група за убийства, грабежи и нанасяне на повреди. До края на работния ден във вторник бяха задържани 12 души.

Ръководителите на групата са Валентин Седевчев Янев и Мартин Антов, съобщи прокурор Борислав Сарафов.

Обвиненията са за това, че на 22 януари 2009 г., в София е убит Йордан Цонков, по прякор Джиджи, кралят на автоджамбазите и касоразбивач № 1; на 10 април, 2 юни 2008 г. е извършен грабеж в Капитанци и убийство на Цветан Панков; 2012 г. в София - грабеж на 215 000 лв., 5 декември 2012 г. в гр. София - 130 хиляди долара; на 7 срещу 8 октомври в Самоков - кражба от пощенска станция, отнети - 14 хил. лв.; обвинения за приготовление за грабеж, и други престъпления. Повдигнато е обвинение на Мартин Антов за притежание на 2 автомата "Калашников".

По делото от участници в групата са иззети 2 автомата „Калашников”, 1 незаконно притежавана ловна пушка, боеприпаси, синя лампа, маски с прорези на очите, бухалки. Освен веществени доказателства има и свидетелски показания, уточни Борислав Сарафов. От прокуратурата съобщиха, че и петнадесетте са задържани за срок до 72 часа, предстои да се гледа мярка за неотклонение пред Специализирания съд. Само един от задържаните няма криминални прояви, другите са регистрирани за тежки престъпления – предимно кражби, грабежи, също за убийства, обяви началникът на отдел „Криминална полиция” при ГДНП комисар Атанас Илков.

Това е сериозна група, със сериозни престъпления.

Пресякохме подготовка за извършване на нанасяне на телесна повреда, придружена с грабеж на лек автомобил и финансови средства по отношение на две лица, които са свързани с така наречената сделка за закупуване на пенсионен фонд „Доверие”,  съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че при провеждане на оперативно-издирвателните акции е постъпила информация за подготовка за нанасяне на тежка телесна повреда. "Пресякохме подготовка и извършване – нанасяне на телесна повреда, придружена с грабеж – отнемане на лек автомобил и финансови средства по отношение на две лица, които са свързани с т. нар. "сделка за закупуване на ПОК "Доверие", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Става дума за член на ръководството на Информационно обслужване и "за физическо лице, което има участие в юридическо лице, свързано със съответната сделка", съобщи още комисар Лазаров.

Работим екипно, и с МВР имаме общи цели и намерение за ликвидиране и намаляване на престъпността, каза Сарафов. Работата не е спирала; не работим само по бюлетини и тефтерчета, а по тежки криминални дела, допълни той.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА