22 Ноември, 2022 05:23 3 358 10

С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е шофирал мъжът, помел спирка и коли във Велико Търново

  • шофьор-
  • инцидент-
  • прокуратура-
  • обвинения-
  • велико търново

Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения

С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е шофирал мъжът, помел спирка и коли във Велико Търново - 1
Снимка: БНТ

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който предната нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново, предаде БНТ. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения.

36-годишният водач ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.Той ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица "Магистрална" във Велико Търново, която е най-натоварена отсечка в града, защото е част от главния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав участък изпуснал управлението, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. А хората на място днес коментираха, че километражът на автомобила му е замръзнал на 175 км.

"Затова казвам, че е карал с над 190 - 200 километра в час, тъй като след спирачния път, скоростта на удара е била около 170 километра в час", обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта на шофьора. При инцидента като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

"15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук стана ясно, че е много сериозен удара. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите", разказа още Миланов.

Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица. След приключване на следствените действия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    ОТ това не става ЧОВЕК

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 Лукреция

    13 0 Отговор
    Пияните кучета и Господ ги пази- тази максима взе да взима превес по нашите пътища. След 18 часа всичко пие и кара без притеснение. Не останаха борчета от пияни скиорчета!

    Коментиран от #3

  • 3 Оффффф

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лукреция":

    Съжалявам,но грешиш...половината от групата, която посочи започват още от сутринта..особено тези на заплата от държавата..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гаглей

    4 0 Отговор
    Верно тия безсмъртни ли са ? Колите им премазани разцепени на две , скорости почти 200 км час . Нема братле тия са нищо им нема
  • 7 Бате Енчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ах, какво не бих дал да беше на тротоара и тоя да те помете.
  • 8 Не разбирам

    2 0 Отговор
    Как е жив ??!

    Коментиран от #10

  • 9 Айде сега, голяма работа!

    1 0 Отговор
    На всеки може да му се случи да кара със 170 км/час и да се удари в склад за нещо.
  • 10 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не разбирам":

    боклука има късмет но всичко е до време