7 Декември, 2022 14:45 2 407 14

Гешев с подробности за акция "Бяло"

  • полиция-
  • акция-
  • бяло-
  • иван гешев

Обвинител номер едно отбеляза, че разпространението на наркотици, особено около училищата и шофирането след тяхната употреба са тенденции, които притесняват българите

Гешев с подробности за акция "Бяло" - 1

В рамките на следващите дни Прокуратурата ще представи данни за резултатите от провеждащата се акция на територията на цялата страна. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

Обвинител номер едно отбеляза, че разпространението на наркотици, особено около училищата и шофирането след тяхната употреба са тенденции, които притесняват българите. "Във връзка с това Прокуратурата от месеци, по мое разпореждане, извършва анализ на досъдебни производства, свързани с разпространение на наркотици с приоритет разпространение на наркотични вещества около училищата с оглед активизиране на работата по тези дела и постигане на резултати, каквито българските граждани очакват. В продължение на повече от месец, освен тази организация, се създава и координация по места със структурите на МВР за постигане на реални резултати в противодействието на разпространението на наркотични вещества. Във вчерашния ден разпоредих на административните ръководители активизиране на работата по досъдебни производства на производство в Прокуратурата в съдействие и координация с МВР и предприемане на необходимите действия, свързани с привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани достатъчно доказателства", добави той.

"От съответните административни ръководители бяха възложени проверки на МВР с оглед реализиране на техните правомощия, които са от изключителна компетентност на МВР, по разкриване на престъпления. В Прокуратурата е създадена организация за бързо и приоритетно извършване на действия по разследването по случаи, които бих нарекъл нови и които ще констатира и разкрие МВР в днешния ден. Освен това, приоритетно в координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотици по дела на производство както в МВР, така и от следователи. Разпоредена е и специализирана полицейска операция на територията на цялата страна. Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите, които бъдат установени от МВР", каза още главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    Дилърите около училищата плащат на Гешев.

    Коментиран от #12

  • 2 Направо

    8 1 Отговор
    зелено !
  • 3 Изкукуригал и злобен....

    16 0 Отговор
    Аз искам да знам за Петьо € какво стана, както и много други ушанкови казуса ?!
  • 4 шефа

    6 2 Отговор
    Доволен съм,рязко ми скочиха приходите.
  • 5 сила

    8 3 Отговор
    нещо му е потно нослето.....лъщи.....а както е лъснал кубето мога да нареда отгоре и да тупна
  • 6 Тома

    14 2 Отговор
    Акцията е да се изловят кокошкарите а босовете само ръкопляскат на каскета
  • 7 УРА,, Ура

    14 3 Отговор
    Искаме да знаем, докъде стигна превода от испанската прокуратура? Както е тръгнало ще го видим след като ББ гушне букета. Не отклонявай вниманието на хората за неща, които ежедневно трябва да правиш,обаче когато ти се иска отчет се правиш на луд!

    Коментиран от #9

  • 8 електрически Москвич

    5 1 Отговор
    Като се тръгнали да арестувате наркоманиите, Кирил Шутков когаааа!?
  • 9 Мисля ,

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,, Ура":

    че съобщиха , че превода , на получените информации от испанските власти
    в началото на февруари , вече е готов - след половин годишно превеждане !
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ДИЛЪРИТЕ иматполицчадър
  • 11 Гешев

    5 2 Отговор
    Събираме за Зеленски..
  • 12 Мнение

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е,как ще плащат на Гешев?Ако имаш доказателства отивай в службите вместо да пишеш коментари и да разпространяваш неверни слухове,но ме съмнява да е вярно...ако беше вярно нямаше да го пишеш.
    Похвален е факта,че взимат мерки.Преди нямаше толкова наркомани.Зарибили са ги покрай пандемията докато са си стояли в къщи.Възможно е и да е по интернет.Мен примерно поне 20 пъти в коментари убеждаваха някакви колко е по-добре тревата от алкохола...
  • 13 ПАРОДИЯ

    5 1 Отговор
    Едни мафиоти ловят други. Само че едните са легални дьржавни ониформените бандити
  • 14 Акция Бяло, Пунта Мара!?

    2 0 Отговор
    Покрихте 300кг наркотик в Студентски град и двамата Наркобосове, полицейски шефове!! Останалото е Имитация на Работа!!