9 Декември, 2022 13:56 1 365 5

Разбита е престъпна група за трафик на мигранти, 7 са задържани

  • мигранти-
  • престъпна група-
  • задържани

Сред тях е и главният организатор. 6 от тях са арестувани за 72 часа, а петима имат съдебно минало

Разбита е престъпна група за трафик на мигранти, 7 са задържани  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. Това съобщи прокурорът от СГП Христо Кръстев на брифинг. 7 души са задържани, сред тях е и главният организатор. Шестима са зад решетките за 72 часа, а петима имат съдебно минало. Други 15 души са обвинени в подпомагане на групата.

„След оперативна разработка на колегите от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" преписката е докладвана в Софийската градска прокуратура на 13 септември. Образувано е досъдебно производство”, уточни Кръстев. Извършени са претърсвания и обиски, информират от Нова телевизия.

Престъпната група е действала от април до 8 декември. Мигрантите са влизали през границата ни с Турция. Членовете на групата са взимали 2500 евро на мигрант, за да бъде превозен.

„От турската граница са били превозвани до Бургас, Пловдив и Пазарджик. Там са престоявали известно време и след това са извозвани до София. След това е създадена организация за извозването им от столицата до границата ни със Сърбия”, каза още Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    2 0 Отговор
    След дъжд качулка, мандалото лопна Шенген ама друг път.
  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Вече няма нужда да се натягате.
  • 3 м-р

    2 0 Отговор
    Конфискация и затвор 20години
  • 4 Пловдив

    1 0 Отговор
    Ааа...,можело значи...когато поискат,да работят милиционерчетата и прокурорчетата! Трябваше да ни забият якия шамар от Европа,за да се задействат и да си заслужат заплатите,които им даваме!
  • 5 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Задържали една група от 7 трафиканти,а както си правят ката ден родео по улиците,значи са 77 пъти по 7 групи по 7 бандита..Не се научиха да държат микробусите и камионите,чат-пат и автобуси и леки коли,могат и в талиги да ги превозват ,както са брадясали,и ломотят нечленоразделно,тъкмо за мургаши минават.