13 Август, 2013 17:07 2 648 0

"Муле" разкри схема за телефонни измами

  • куриер-
  • телефонни измамници-
  • метална каса-
  • кражба

30-годишен мъж от Бобов дол, “нает” от телефонни измамници за куриер без да подозира, е сигнализирал в полицията, че е попаднал в тази схема, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът разбрал за това едва когато бил изпратен да получи пари от жертва – възрастна жена от с. Коркина.

Бобовдолецът разказал пред полицаите, че дълго време си търсел работа и разпространил електронна обява за това. Наели го от фирма, която, по думите му, изкупувала имоти за чужди граждани. Задачата му била да получава и придвижва документите за сключване на сделките.

Възрастната жена пък получила обаждане, че са нужни пари за лекарства - снаха й по спешност била приета в болница, събрала 500 лв. и се насочила към мястото на срещата - центъра на селото. Едва когато предала парите за доктора, куриерът разбрал, че и той е жертва на измамната схема и веднага позвънил на тел. 112.

По случая е започнато досъдебно производство в РУП - Бобов дол и разследване за установяване на извършителите на престъплението.

В резултат на предприети светкавични действия по сигнал на възрастна жена от с. Лозно, подаден снощи към 21 часа, пък са разкрити извършителите на кражба на метална каса с 8000 лв. Оказало се, че инициатор на престъплението била нейната 17-годишна внучка, която си намерила и двама помощници - непълнолетни приятели.

По първоначални данни, след като задигнали сейфа, тримата хвърлили невероятни усилия да го отворят. Когато замисълът им не се осъществил, разбили ключалката, грабнали парите и ги скрили, после изхвърлили касата в покрайнините на селото.

Те са открити, а работата по случая продължава, започнато е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА