Last news in Fakti

23 Декември, 2022 13:31 2 998 11

Обвиниха полицаите от Околовръстното

  • полицаи-
  • катастрофа-
  • околовръстно шосе-
  • софия

Обвиненията са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата

Обвиниха полицаите от Околовръстното - 1

Няколко обвинения са повдигнати на двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър Любенов на Околовръстния път през септември. Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Обвиненията са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Обвинения за подкуп има само полицаят Георги Малински. Според прокуратурата той е взел предложените му от Любенов 200 лева. Зам.-градският прокурор Христо Кръстев уточни, че разследващите са разпитали и свидетел, освен самия Любенов, който твърди, че полицаят е взел парите. Заедно с Любка Гечева, Малински е обвинен и за длъжностно престъпление - за това, че не е спрял Любенов и че двамата с колегата му са позволили той да продължи да кара, употребил алкохол.

Третото обвинение срещу двамата служители на МВР е за това, че не са оказали първа помощ на пострадалите в тежката катастрофа четирима души.

Тъй като обвинението за подкуп срещу полицая е най-тежко, той може да получи между три и 15 години затвор и до 20 000 лева глоба, посочи Илиана Кирилова.

Разследването разполага с различни експертизи по случая, като ще бъде направен опит със съдебна поръчка до Франция да бъде разпитана и френската гражданка, която пострада при инцидента.

Двамата полицаи са на свобода срещу подписка, срещу тях в МВР тече дисциплинарно производство и временно са отстранени от длъжност, посочи Христо Кръстев.

Колкото до това дали Димитър Любенов ще бъде обвинен за предложения подкуп, Кръстев посочи, че ще преценят прокурорите, разследващи катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    37 6 Отговор
    Когато ченгетата имат повече татуировки от престъпниците, я пишете пред закриване тая преторианска гвардия.
  • 2 Пу Тин

    32 0 Отговор
    Да разследват и кой ги назначава тези к%$ви в полицията, защото без връзки или подкуп не става.

    Коментиран от #4

  • 3 МВР СА УБИЙЦИ!

    30 0 Отговор
    И СТАВИСКИ ГО БЯХА СПРЕЛИ ПРЕДИ ДА УБИЕ МОМЧЕТО И ДА ОСТАВИ В КОМА МОМИЧЕТО.
    И ГО БЯХА ПУСНАЛИ !!! МВР УБИЙЦИ В СЪУЧАСТИЕ С ДРОГИРАНИТЕ И ПИЯНИ УТРЕПКИ!!!!
  • 4 честен ционист

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пу Тин":

    Кого да разследват бре? Това са същите синковци и щерки на ченгасора от 80-те и 90-те. Това е матриалът, какъвто бащата, такъв и синът.

    Коментиран от #9

  • 5 Объркан

    11 0 Отговор
    Обърках се много,какво е обвинението срещу убиеца на французина, който е съпруг на пострадалата французойка? В каква държава точно живеем- че е без правосъдие е ясно,но най-страшното е, че е без всякакъв морал.

    Коментиран от #6

  • 6 За това ,

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Объркан":

    има образувано друго наказателно производство.
  • 7 ти да видиш

    11 0 Отговор
    Сега остава и да ги осъдят, както и наркомана килър!
  • 8 Селянин

    16 0 Отговор
    Да не се чудете после защо няма Шенген и защо няма читави млади хора на територита...
  • 9 На тебе дядо ти е българин

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    И неговия и твоя паспорт са български, ама твоето интензитет е албаномакъдонски!
  • 10 Дрифт

    16 0 Отговор
    Дааааа когато пострадалият е френски гражданин, законът някакси заработва, но когато стане дума за български гражданин, веднага се разпъват едни чадъри с гигантски размери. Така е, ние българите нямаме държава която да ни защити.
  • 11 Арнолд

    0 0 Отговор
    Да допълня проф. Радулов. Впрочем, той прави най-обективен анализ на ситуацията в МВР. Без да слагам общ знаменател, наблюдава се някакво "своеволие" в действията на униформените. Вижте дори в какъв вид изпълняват задълженията си : различни униформи, разгърдени , без шапки и т.н. Отношението им в контактите си с гражданите понякога е несериозно, с недостатъчно внимание. Случаи, при поставен проблем или сигнал се приемат с някаква досада и остават без отговори. Извода е; трябва да се работи най-вече за ДИСЦИПЛИНА и ПОВЕДЕНИЕ на служителите във всичките им аспекти !!!