Last news in Fakti

24 Януари, 2023 17:57 1 307 6

Разследват бивш директор на Българската агенция за инвестиции

  • българската агенция за инвестиции-
  • директор-
  • разследване

Обвинен е за неизпълнение на служебните си задължения

Разследват бивш директор на Българската агенция за инвестиции - 1

Прокуратурата разследва бивш изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции за престъпление по служба, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването е започнало от 7 февруари 2022 г. по разпореждане на прокурор при Софийска градска прокуратура. Събрани са доказателства и е обвинен Ст.Я. за това, че: „в периода 28 юли 2015 г. до 28 юли 2020 г. в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – изпълнителен директор на БАИ, не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави за себе си или за другиго облага”. От това са настъпили немаловажни вредни последици като понижено доверие.

Малко преди това - през февруари 2022 г. ,във Върховна касационна прокуратура е постъпил сигнал от депутат от „Движение за права и свободи“. Според сигнала има нарушения на Закона за българското гражданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за насърчаване на инвестициите и наредби за тяхното прилагане.

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани предимно спрямо граждани на Руската Федерация и Китайската народна република за придобиване на българско гражданство по натурализация. Това са т.нар. „златни паспорти“, даващи им право да пребивават на територията на страната и ЕС. Разследването по делото продължава и може да бъдат повдигнати нови обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 0 Отговор
    И защо сте го цензурили тоя Стамен Янев? Длъжностни лица не се цензурират.
  • 2 Сатана Z

    1 0 Отговор
    А настоящият директор да не е цвете за мирисане? Сигурно той е натопил предния както винаги се случва в Бг
  • 3 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Като не е делкал Кражбалъка с герберастията ще го разследва каскета, много ясно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Даниел

    4 0 Отговор
    Бившата директорка ,която беше привлякла умопомрачителните 0лв чужди инвестиции, за около година и половина на поста,сега се кипри от първия ред на НС при групата на ГЕРБ??!!
    Едва ли има човек ,който по съвест би гласувал за тази парламентарна група в такъв състав!!
  • 6 Демократ

    0 0 Отговор
    Става ли ясно нещо от това съобщение,имат ли имена хората срещу,които има обвинение,кой за какво отговаря. Държавата си играе на тука има,тука няма по изключително важни въпроси,свързани с националната сигурност.Затова сме на дъното.