27 Януари, 2023 16:47 855 7

Прокуратурата и ГДБОП разследват закана за убийство срещу Християн Пендиков

  • християн пендиков-
  • закана-
  • убийство-
  • разследване

Той е подал сигнал заради изпратено до него заплашително съобщение на македонски език

Прокуратурата и ГДБОП разследват закана за убийство срещу Християн Пендиков - 1

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за закана с убийство, отправена към пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков. Информацията съобщиха от държавното обвинение.

Самият Пендиков е депозирал сигнал до органите на ГДБОП – МВР за това, че към него е отправено заплашително съобщение на македонски език в приложение в социална мрежа.

Както потвърди и външният министър на РСМ Буяр Османи, в интернет се публикуват снимки на пребития млад мъж с призиви за насилие срещу него.

Наблюдаващ прокурор е възложил на ГДБОП-МВР да провери случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ЩЕ го пуснат под ГАРАНЦИЯ корупцията е ЯКА
  • 2 Да отбележа

    2 6 Отговор
    Македония не е под юрисдикцията на Българската прокуратура. Това е грубо нарушение във вътрешните работи на суверенна държава.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    1 1 Отговор
    на македонски диалект, езикът е Български.
  • 5 Македонец

    0 2 Отговор
    Този провокатор от снимката заслужава да му направят кофата на мекица и то в Македония, където е далеч от юристидкцията на тези калъфи.
  • 6 Хе хе

    0 2 Отговор
    В Македония гдбоп нищо.Даже по-малко от нищо.Като вече ядена манджа с боб и излезла,те това е гдбоп там.
  • 7 Емо

    0 1 Отговор
    Сладка работа. Пуска се една експертиза за справка на IP адрес, намира се доставчика, питат го кой е ползвателят. Той, ако е македнски интернет доставчик на българска служба няма да отговори. Трябва да се мине през ония техните служби, а там каквито резултати решат, такива ще дадат. Примерно VPN сървър на Кайманановите острови. А читавите VPN доставчици нямат практика да дават информация, когато не е свързано с много тежко криминално престъплание. И така, 2-3 месеца прокурори, ченгета и секретарките им пращат писма и местят папки от единия край на бюрото към другия и обратно., ама вземат заплати между 2 и 6 бона.