26 Август, 2013 14:55 2 473 1

Над 2 кг златни бижута задържаха митничари на Капитан Андреево

  • златни бижута-
  • гкпп капитан андреево-
  • задържаха

Една от нарушителките обяснила, че са подаръци за сватба

Над два килограма златни бижута от петима пътници задържаха през изминалата седмица при съвместни проверки митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При първия случай е проверен пътнически автобус с турска регистрация, пътуващ за България. Един от пътниците, 37-годишният М.И. от Пазарджик, прави неуспешен опит да избегне проверката. При нея се установява, че в малка черна кожена чантичка са укрити 707 грама златни бижута, сред които обеци, гривни, пръстени и колиета.

Според направената от вещо лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на обща стойност 39 000 лева. Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

При втори случай 432 грама гривни, обеци, колиета и монети са открити в личния багаж на турска гражданка, пътуваща за Холандия, която заявила, че бижутата са за сватбени подаръци. Според вещото лице откритите изделия са от 22-каратово злато. На нарушителката е съставен акт.

При трети случай 877 грама златни бижута са открити в джобовете на панталоните на трима български граждани, на които са съставени актове за нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия със и от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasil Borisov

    1 0 Отговор
    Пак са ограбили някой,тоя закон не важили и за износа на златото от Челопеч