Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 17:19 2 254 16

Още двама задържани за трафик на мигранти, свързани с катастрофата тази сутрин на АМ "Тракия"

  • мигранти-
  • арест

Те ще останат в ареста за 72 часа с прокурорско постановление

Още двама задържани за трафик на мигранти, свързани с катастрофата тази сутрин на АМ "Тракия" - 1

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинения на двама мъже на 25 г. и на 27 г. за трафик на мигранти. Те са свързани с катастрофата, станала тази сутрин на АМ "Тракия", съобщи Нова телевизия.

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство за това, че в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на МПС, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на превоз и транспорт 46 лица, от тях и непълнолетни, граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Мъжете са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.

Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице, за да превозят мигранти. Обещана им е голяма сума пари.

Преди 3-4 дни около 120 човека - граждани на Афганистан, преминали от Турция през границата с България със стълба. В гориста местност ги разпределили на групи и през нощта, около полунощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, сред които и непълнолетни били съпроводени до път с асфалт и около 02,00 ч. качени в товарен микробус. Той бил управляван от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в аварийната лента на АМ “Тракия“. Уговорката била, че ще получат пари, като пристигнат в София.

Двамата са осъждани за престъпления против собствеността. Извършват се активни действия по разследването.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    8 0 Отговор
    А веееее, оставете хората.
    Те помагат за по скоростно изнасяне на мигрантите.
    Аааааа чакайте малко,лагерите са някое наше момче. Доставките за храна и консумативи също
  • 2 Кои са?

    4 2 Отговор
    "българина" и Град Козлодуй Нали?

    Коментиран от #3

  • 3 Дааааа

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кои са?":

    И софиянеца.
  • 4 Шопо

    10 0 Отговор
    Оставете хората да пътуват свободно, те не са заплаха за нашата страна, тяхната цел е Германия.
  • 5 МВР НЕ МОЖЕ ЛИ ДА НАМЕРИ ПОНЕ

    11 0 Отговор
    ПРАВОСПОСОБНИ ТРАФИКАНТИ МИ СЕ ИЗЛАГАТ ? ВСЕКИ ДЕН ПО ДВЕ КАТАСТРОФИ ПРАВЯТ !
  • 6 Чеп

    2 0 Отговор
    Не виждам това с какво ще помогне за да не идват в България навлеците.
  • 7 ПРЕДЛАГАМ КЕТЪРИНГ ПО МАГИСТРАЛАТА ЗА

    6 0 Отговор
    МИГРАНТИ И ТРАФИКАНТИ ! ИМАМ И АВТОБУСИ С МАСИЧКИ И ТОПЛА ХРАНА
  • 8 гост

    3 1 Отговор
    Тези трафиканти са изверги! Как в един бус ще натъпчиш 47-5- човека. Те трябва да са прави и наредени като сардели! Същото и с камиона на онези от Каблешково. Тъй като закона е либерален и щадящ престъпниците ПРЕДЛАГАМ: Полицията под предлог разследване на случаите да натъпче 47-50 трафиканти в един бус и да ги разкара 3 пъти от граница до граница наредени като сардели!

    Коментиран от #13

  • 9 ВИНОВНИ са преди всичко трите П.П.П

    3 0 Отговор
    Президента, Парламента и Правителството ! РИБАТА мирише от ГЛАВАТА , но винаги я чистят от към ОПАШКАТА ! Обществото днес се дели на СЪСТОЯТЕЛНИ и социално СЛАБИ ! Кой доведе народа до туй дередже ! ТРИТЕ П, П, П -ки измайсториха тази орисия . Нали всеки иска да яде а няма от къде !
  • 10 Най-лесно се ЯХА

    1 0 Отговор
    Малкото МАГАРЕ !
  • 11 Народа РАЗУМЕН ли е ?

    2 0 Отговор
    Или Овча МАСА ?
  • 12 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Оставка на адвоката Демерджиев. Откакто е министър хиляди цигани влязоха в страната и всички без документи- само с пари и телефони, а каналджиите от МВР потриват ръце от удоволствие. На миналите избори не хвана нито един турчин за купен вот, и сега ще е така, а цяла Европа знае как ДПС правят избори. Платен некадърник.
  • 13 Павел пенев

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не си прав. По добре да натъпчат 50 полицаи в подобен микробус и техен колега да ги разкарва от едната до другата граница за да видим колко от тях ще оживеят.
  • 14 ХАРОН

    2 0 Отговор
    Юридически евнуси или схемаджии, препишете гръцкия закон за каналджийството и решете въпроса с мигрантската криза. Няма да има воля само ако сте на хранилката- не наядохте се, да ви приседне- на коремна хирургия да сте вечни пациенти!
  • 15 Иванова

    2 0 Отговор
    Ама то, четеш и се звериш - в Европа ли е България?!! Хем всеки ден се дърпа дъвката с мигранти, хем те са все повече. Стълба ползвали, бая народ се прекачил през нея....! И не се счупила стълбата! Сигурно е чуждо производство! Я, по-добре съборете тая фиктивна ограда с Турция и друга с тези глупави екшъни. Да си ходи кой откъдето иде и накъдето е тръгнал. Може би ако има руски знамена да ги виждат тия мигранти, ще минават през друг маршрут.... Така де, няма да сме им цел за преминаване през руска територия, те се стремят към мечтана Европа.
  • 16 НикогаПовечеСДС-Чума

    2 0 Отговор
    Споко, вайнометът- Безродник и СатаНАТО-вец СулюЙман Паситто ще ни пази.