Last news in Fakti

5 Септември, 2013 10:36 3 198 2

Близо 130 старинни монети са иззети в Кочово

  • монети-
  • иманяри-
  • полиция

Назначени са експертизи

Над 130 археологически обекти и металдетектори са иззети от две жилища в преславското село Кочово, съобщават от пресслужбата на полицията.

В сряда при претърсване в дома на А.А./47 години/ в селото са намерени и иззети два металдетектора и над 80 старинни монети, накити и пръстени, които не са регистрирани по съответния ред.

При последвало претърсване в жилището на М.М./31г./ в село Кочово са намерени и иззети металотърсач и над 50 археологически обекти- монети, накити, части от оръжие, върхове от стрели и копия.

Назначени са експертизи. За престъпления по чл. 277 А ал.7 и 278 ал. 6 от НК са започнати досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Simeon Pashov

    0 0 Отговор
  • 2 Контрабандист

    0 0 Отговор
    А липсите в дьржавни,общински музеи???Прасето Христосков/ бивш шев ГДБОП/ СЕ подмива в златна италианска баня за 30 000$, от где ли са му кинтите?😎