Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 10:31 1 018 16

Криминалист: Дупките по оградата ни с Турция са толкова много, че на места не е нужно трафикантите да ползват стълби

  • граница-
  • турция-
  • ограда-
  • дупки-
  • иван савов-
  • трафиканти

Трафикът на хора у нас никога не е спирал. „Просто дълго време за него не се говореше. Имаше един момент на затишие преди години. Може би заради политическата ситуация в България, фокусът просто беше отместен”, каза Иван Савов

Криминалист: Дупките по оградата ни с Турция са толкова много, че на места не е нужно трафикантите да ползват стълби - 1
Снимка: Нова телевизия

Засилен мигрантски натиск у нас. През последните дни много случаи на установени каналджии, превозващи нелегални мигранти, шокираха обществеността. Някои от тях бяха свързани и със смъртта на чужденци. Темата в „Здравей, България” коментира криминалният експерт Иван Савов.

Според него проблемите, които имаме, водят до подобни инциденти. По думите на криминалиста въпреки, че технически е обезпечена сигурността на границата ни, има недостиг на кадри. „Имаме много сериозен проблем, който е свързан с кадри, с обучение, свързан е и с липсата на пари”, коментира той.
Савов заяви още, че дупките по оградата на границата ни с Турция са толкова много, че на места не е нужно трафикантите да използват стълби, а преминават безпрепятствено. По думите му трафикът на хора у нас никога не е спирал. „Просто дълго време за него не се говореше. Имаше един момент на затишие преди години. Може би заради политическата ситуация в България, фокусът просто беше отместен”, каза експертът.

Според него трафикантите със сигурност са вербували хора от службите не само в България, но и в Турция. „В България има определени политически кръгове, които по някакъв заобиколен начин черпят приходи от тази далавера”, категоричен е Савов. Той твърди, че вътрешният министър не е способен да пресече подобна протекция от властимащи, „защото за да се спре цялото това нещо, трябва държавна политика”. „Най-малкото трябва армията и полицията да работят заедно, което практически е невъзможно в момента поради пълната липса на стиковане между двете системи”, каза още криминалният експерт.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо 🌈🌈🌈

    7 1 Отговор
    Дупките на оградата са повече от тези на чорапогащника ми.
  • 2  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор
    Тоз Криминалист на фотото е стресиращо убав
  • 3 Най-много дупки

    8 0 Отговор
    ще влязът в следващото НС
  • 4 Браво мозък

    5 0 Отговор
    Според него трафикантите със сигурност са вербували хора от службите не само в България, но и в Турция.
  • 5 Ама

    5 1 Отговор
    ти смяташ , че със стълба влизат ли ? Те просто блъфират !
  • 6 СМЕШНА СТАТИЯ

    3 0 Отговор
    Този, разбира от всичко. Нали е експерт криминалист. Интересно е служил ли е в армията и бил ли е някога на турската граница. А това, че е от платените клакьори е ясно на всички..........разбирач.
  • 7 Перо

    5 0 Отговор
    Тоя учил,недоучил, работил, неработил полицай, въпреки че не разбира нищо от гранична служба, най-напоително ни втълпява за последващата престъпност, но не и причината от която съществува тази последваща престъпност, смъртни случаи, трафиканти на хора, контрабанда и т.н. Цялата тази последваща престъпност ще отиде на кино, ако се прекрати безпроблемното преминаване на държавната граница и се постави ръководител на гранична полиция, който си разбира от работата, може да си организира и управлява службата и вземе бързи мерки за ликвидиране на корупцията и назначаване на кадрово обезпечени служители! Неопазването на държавната граница е в интерес на държавните престъпници и корумпета и за това този въпрос никога не се коментира и е тема табу за изпълнителната и съдебна власт!
  • 8 Савов, плешив маймун

    1 1 Отговор
    Кви са тези вежди рунтави
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бобоков каза, че ББ е виновен за всичко

    4 1 Отговор
    Не си ли прочистят гранична полиция корумптата, все така ще е! Молете се с тези15-16 годишни афганчета, да не проникнат талибани, че тогава съвсем "ще се оправим"!
    Истината е, че всичко започна при милиционера дамаджанков!😂😂😂
  • 11 ПРОКОПИ

    1 3 Отговор
    Дамаджан разгради границата и духна. Сега се спотайва и чака нови указания, за да се развихри, този Злобюл от Скребатно.
  • 12 Механик

    1 0 Отговор
    Пълнете дупките в оградата с балони.
    Сутринта един "експерт" твърдеше, че палоните са много по-страшни за мигрантите, отколкото жива и въоръжена охрана.

    Коментиран от #15

  • 13 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    ТИ ПЪК .....................
  • 14 А бе що не направите

    3 0 Отговор
    Да има високо напрежение по оградата и няма да има желаещи да се доближат до нея,макар да има дупки по мрежата.
  • 15 Дааа

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    А не може ли, дронове да патрулират над оградата,заредени с гранати със сълзотворен газ и пускани при вида на мигранти.....
  • 16 Абе,

    1 0 Отговор
    Каскета, няма ли да привика Валерко Симеонов, да го пита къде е "великата" стена ?!