Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 11:54 1 571 7

В ареста остават четирима от обвиняемите за камиона ковчег край Локорско

  • арест-
  • четирима обвиняеми-
  • локорско-
  • камион-
  • мигранти

Те поискаха по-лека мярка за неотклонение

В ареста остават четирима от обвиняемите за камиона ковчег край Локорско  - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима от шестимата обвиняеми за случая с камиона ковчег, в който загинаха 18 мигранти, остават в ареста. Определението на съда е окончателно.

Соченият за организатор на схемата Виктор Кузмов не е обжалвал мярката му от Софийски градски съд. Днес пред съда се изправиха Тачо Тачев, Атанас Атанасов, Христиан Дунгаров и Петър Янев, съобщават от bTV.

Съдът постанови, че са на лице доказателства, от които да се изведе предположение, че всеки от обвиняемите е извършил престъплението, в което е обвинен и има опасност от извършване на друго престъпление.

Четиримата обвиняеми поискаха по-лека мярка за неотклонение. Адвокатите на част от обвиняемите предоставиха пред съда документи, с които да удостоверят лошото здравословно състояние на задържаните или на техни близки.

„Няма опасност да се укрие. Има адрес. Той е осъждан няколко пъти, но това не е достатъчно за на се приеме че има опасност да извърши друго престъпление.

Въпреки осъжданията си Тачо Тачев не се е укривал. Налице е хипотетична бъдеща опасност от укриване, но не е установена от никакви доказателствени материали“, заяви адвокатът на Тачо Тачев.

Тачо Тачев завия пред съда, че съжалява за това, което е извършил.

„Моля да ми се промени мярката с по-лека, ако е възможно“, каза Атанас Атанасов.

Христиан Дунгаров също заяви пред съда, че съжалява за случилото се и че няма да се укрива.

Адвокатът на Петър Янев обясни, че камионът е станал собственост на Тачо Тачев в ден, когато мигранти не са се превозвали.

"Преди това не е имало тайници. Той е имал разрешение за превоз на дърва“, добави той.

„Искам на свобода. Не съм виновен. Не съм участвал“, каза Янев пред съда.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Машалах

    10 7 Отговор
    Аз си мислех че са роми.Пък те излязоха чисти русофили възрожденци.

    Коментиран от #3

  • 2 Даааа е Те Тия

    1 2 Отговор
    са найГолемите бандюги у бГ-ето
  • 3 Ега ти твойта

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Машалах":

    жалнаИдолна да Я
  • 4 кастаред

    7 0 Отговор
    Байганьовци. Балкански примитиви
  • 5 Вкарайте

    7 1 Отговор
    В затвора не тези, а политиците ни, които не желаят да квалифицират тея„бежанци” като престъпници каквито и са!Каква е тая наглост не знам,щукнало им ,намерили 5000-8000долара и тръгнали без да им пука и все млади мъже и за цвят по някое дете или жена! И ако една държава не може да се справи с тея орди значи не може или така й е наредено свише!

    Коментиран от #6

  • 6 Мммммм, дааааа

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вкарайте":

    По Живково време граничарите ни стреляха на месо и през границата ни успяваха да преминат изключително рядко някакви мигранти, предимно бегълци на Запад. За спрян нарушител на границата даваха по 5 - 10 - 15 дни отпуск. Повечето дни се даваха, ако нарушителят е застрелян. Сега границата ни е разграден двор, а Европа се напълни със "спящи" терористи, които само чакат сигнал за да се активират. И когато влезем в шенгенското пространство, нещата тук ще станат още по-груби. Защотона мигрантите ще им идва по-евтино - плащат си до България и нататък минават без драми.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.